Witam udało się doprowadzić auto do porządku. Okazało się, że klapka która upuszcza spaliny w turbo została zapieczona przez co gruszka nie była w stanie nią poruszać.Załącznik 268248 Została zrobiona nowa tulejka, wszystko poskładane do kupy dodatkowo wymieniłem zawór bocznikowy pierburg. Po dzisiejszych jazdach testowych śmiało mogę stwierdzić, że wszystkie problemy z przerywaniem doładowania, spadkami ciśnienia i utratą mocy w górnej partii obrotów poszły w niepamięć. Kropek znowu stał się małym miejskim rozrabiaką :)
Podsumowując od początku problemu w aucie wymieniłem
Załącznik 268249
1. Zawór N75 overboost z wężykami numery katalogowe: (70230800, 55212397) - lekko zmniejszone szarpania przy gwałtownym dodaniu gazu lecz problem nadal występował
Załącznik 268250
2. Zawór bocznikowy przesuwny Pierburg (numery katalogowe: 702909070, 55221800) - dorwałem za dobre pieniądze, a stary miał pęknięcie od wewnętrznej strony więc z pewnością nie zaszkodziło.
3. Wyrobienie nowej tulejki odpowiedzialnej za otwieranie i zamykanie klapki upustowej spalin w turbinie - Główny winowajca zamieszania. Mając podobne problemy po wymianie: overboost(wraz z wężykami), zawóru bocznikowego pierburg, sprawdzeniu szczelności węży od intercoolera i dolotu ja również wyczyściłem map sensor warto skusić się o sprawdzenie tej nieszczęsnej tulejki. Pozdrawiam i mam nadzieję, że ten temat może kiedyś komuś pomoże będąc w takiej samej sytuacji. :)