U mnie nikt nic nie grzebal przy stabilizatorze tak wiec nie ma opcji aby to byla jego wina. Zostaly wymienione laczniki na jakies no name a teraz na trw i oba ocieraja:/
Printable View
U mnie nikt nic nie grzebal przy stabilizatorze tak wiec nie ma opcji aby to byla jego wina. Zostaly wymienione laczniki na jakies no name a teraz na trw i oba ocieraja:/
Ja miałem inny problem. U mnie łącznik ocierał o przewód hamulcowy i przetarł go. Po jakimś czasie stabilizator wrócił na miejsce, nie mam pojęcia jak bo nic z nim nie robiłem, ale gumy mam do wymiany.
Może masz już gumy zużyte i się jakoś przestawił?! Nie skrzypi Ci przy ruszaniu i hamowaniu? Ja zmieniałem gumy ale założyłem z powrotem stare łączniki(Delphi), więc powinno być tak samo...A nie było...Gwint zjechałem już na równo z nakrętką i mimo to przy skręcie w prawo, w szczególności przy dohamowaniu (mini nurek) obciera... Z tym, że teraz już nakrętka dotyka...
Co do odważnika, muszę jeszcze raz tam zajrzeć...On jest skręcony, klejony, wprasowany? nie kojarzę już... Mógł się odważnik przesunąć ? W jakiej odległości powinien się on znajdować od strony koła lub skrzyni? Choć na siłę szukam innego wytłumaczenia to pewnie przesunięty stabilizator....
Panowie ktore to sa sruby od gum stabilizatora?? Chcialbym je poluznic i przesunas stabilizator lecz troche tego jest od spodu. Trzeba go przesunac w lewo tzn w strone pasazera??
odważnik się nie przesunie gdyż w ółosi jest rower w którym siedzi zabezpieczenie by nie mógł się przesunąć w żadną stronę, a sam odważnik jest skręcony dwiema śrubami typu imbus chyba w rozmiarze 5 albo 4...