Ułatwionego wysiadania nie sprawdziłem, pierwsze co zrobiłem po zjechaniu autem z lory to wyłączenie tej funkcji. Sens ograniczników? Żeby "typowy amerykanin" się nie zakleszczył? :confused:
Printable View
Pozdrawiam [MENTION=86610]Herhor[/MENTION]
Załącznik 274688
Dzisiaj w końcu dostałem "blachy" i mogłem zajechać do epsonix na kalibracje fotela . Jak przypuszczaliśmy po zdjęciu ograniczników kalibracja przebiegła pomyślnie i pamięć działa jak powinna.
Kolejny problem rozwiązany :)
fajnie że zrobiliśmy, ale jakoś to
no nie, nie my, akurat Yani autor MESa mi napisał w czym problem - widocznie rozkminiali podobny przypadek już w przeszłości bo miał na to skargi i musiał się tym zająć. inna sprawa że FCA poszła na jakieś skróty - co to jest założyć jakieś plastikowe tulejki na USA (pewnie dopasowanie do wymogów homologacyjnych tam) ale olali fakt że kalibracji się nie przejdzie.
Też, mam problem z pamięcią fotela (Giulia US), czy ktoś może mi nakreślić jak przeprowadzić ręczną kalibrację fotela? Po kilkukrotnej nieudanej próbie kalibracji przez kompa, między zegarami wyświetla mi się komunikat o manualnej kalibracji. Te tulejki aby zdjąć duża jest zamota? Trzeba wyciągać fotel?
podważ śrubokrętem i wywal w pizdu.
Faktycznie, ograniczniki z tworzywa udało mi się namierzyć i wywalić. Czy jest ktoś wstanie napisać krok po kroku jak wykonać ręczną kalibrację fotela?
MES > wybierasz samochód > wybierasz system "climate control" > wybierasz moduł "comfort seat and wheel" > F10 Connect > podłączasz niebieską przejściówkę do interfejsu > F7 adjustments > system calibration