ktore beda lepiej pasowaly od B5 czy 156? bo mam dylemat...
czy moze one sa jednakowej dlugosci?
Printable View
ktore beda lepiej pasowaly od B5 czy 156? bo mam dylemat...
czy moze one sa jednakowej dlugosci?
od b5, od 156 sa za krotkie i pod jakims innym kontem wychodza tak ze nie mialy sily podniesc klapy, od b5 sa dluzsze 2 albo nawet 3razy, wyglada to mniej elegancko ale jeden wystarczy, nawet jedno foto znalazlem, jakies stare jak to wyglada
Moim zdaniem za długie. nie wygląda to ładnie.
P.S. Nie czepiam się ale Panowie, trochę staranniej, bo nie wiadomo o co chodzi. Język polski jest łatwy:
http://www.forum.alfaholicy.org/spra...dysgrafia.html
a mnie się podoba! fakt trochę długie ale fajnie to wygląda. Chyba że macie do załatwienia podpórkę oryginalna do maski dla 145 to bym się skusił:rolleyes:
przy okazji potrzebuje kilka drobnostek z karoserii do mojej 145 bo jej brakuje kilku elementów:D i chcę ją sobie zrobić przed wyjazdem. Może ktoś posiada 145 na części???
A na alledrogo np. nic ciekawego nie znalazłeś ? Uważaj na ceny - nieraz w serwisie można kupić nowy element o wiele taniej, wiec najpierw pytaj w sklepie z częściami do Fiata/Alfy a dopiero potem szukaj i złomiarzy ;)
Żeby nie było offowo - na allegro są całe zestawy siłowników do maski do Golfów, Audi i całej reszty niemieckiej produkcji. Są to komplety po dwa siłowniki i śruby montażowe. Cena nie wydaje się być przerażająca i może np. coś takiego by pasowało bez zbędnych kombinacji ?
co do siłowników to mam znajomego, który ma szrot i będę miał od Passata prawie nówki. Chciałbym się dowiedzieć, czy da krótsze zamontować tak żeby utrzymały maskę?
np. potrzebuje do klapy bagażnika "zakrycia" od świateł, gdyż jak kupiłem samochód to tego już nie było. dystanse gumowe do maski... ogólnie takie duperele:) i na razie u mnie kiepsko z netem ale spróbuje poszukać na allegro ale jak ktoś tutaj by miał to proszę pisać:)
Pozdrawiam
Witam,
Ja w swojej tak to rozwiazalem
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...n_spark-6.html
jakos sie dogadamy mam nadzieje:rolleyes:
---------- Post dodany o godzinie 20:38 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:18 ----------
marcink70 powiem Ci że ciekawe rozwiązanie:) a mógłbyś troszkę opisać jak zrobiłeś mocowania, jak wymierzyłeś i jakiej długości dobrałeś siłowniki. opis prosiłbym na PW:D Z góry dzięki