-
Operacja udana, pacjent zm….
Głośnik wymieniony, błędu głośnika w zegarach już nie ma, a joystick nie działa jak nie działał. Po podpięciu kompa błędu głośnika już też nie ma. Joystick też mam drugi i to nie on. Może wiązka, złącza z tylu tunelu… jednak to nie tak prosto będzie..
-
Nie działa ani joystick ani przyciski z boku? Podświetlenie? Jeśli nie to może jakiś bezpiecznik? No nie mam schematu, nie wiem skąd on zasilanie dostaje i co jeszcze z tego obwodu jest zasilane...
Nie wiem też gdzie on jest podłączony ale może przypadkowo coś wypiales podczas walki z bypassem?
Takie pomysły jak ja bym szukał....
-
1 załącznik(i)
cd…
Dziś po spokojnym przeskanowaniu auta okazało się że ciągle mam błąd na MCM multifunction knob/joistick u1008-08 BUS Signal / Message failure. No to wziąłem się za kostki i potem szukać gdzie idą te kabelki i okazało się, że kabelki z joysticka idą do tego głównego pokrętła 156130443. Tak wiec kolejny podejrzany (choć działa) poprawnie, ale po jego rozkręceniu w środku gnój , cola, kawa i co tam jeszcze zbite w jedna masę. Niestety po czyszczeniu bez zmian, ale już zamówiona inna sztuka, oby to było to, bo nawet błąd wskazuje to to ten moduł niedomaga
Załącznik 287160
-
Z ciekawości - masz może zdjęcie przed czyszczeniem? To znaczy tego całego gnoju...
-
1 załącznik(i)
Pewnie, jeśli auto z USA nie jest pozalewane słodkimi napojami o rozmiarze XXXXL to dziwne i wtedy trzba uważać.
Załącznik 287161
Z drugiej strony producent też dał ciała, że tak łatwo dostają się płyny w takie miejsce, które narażone jest na zalania.
‐-------------
Problem rozwiązany to winny był ten moduł, nie joystick.