Na postoju z obrotami 900-1000 mam 1.2-1.3bara, po dodaniu gazu zwiększa się do 1.7bara. Muszę sprawdzić podczas jazdy jeszcze z ciekawości. Ciekawe czy jest jakiś zapis w
serwisówce ile wynosi minimalne dopuszczalne ciśnienie.
Printable View
Na postoju z obrotami 900-1000 mam 1.2-1.3bara, po dodaniu gazu zwiększa się do 1.7bara. Muszę sprawdzić podczas jazdy jeszcze z ciekawości. Ciekawe czy jest jakiś zapis w
serwisówce ile wynosi minimalne dopuszczalne ciśnienie.
Uważajcie na ten czujnik poziomu oleju . Lubi się zawieszać i komp. np. myśli, że ma stan ok 50% zakresu a tymczasem ledwo co min. w realu. Profilaktyczna wymiana przy 60 tys km nie byłaby głupia ze względu na brak bagnetu....
o czym piszesz - o oleju w silniku czy skrzyni? bo mieszasz 2 systemy walutowe
Chyba mowa o profilaktycznej wymianie czujnika poziomu oleju, a nie oleju w skrzyni. Ten czujnik np. po dolewce oleju, prawidłowy poziom pokaże po przejechaniu nawet do 100km. Ze względu na brak bagnetu, ja od czasu do czasu sprawdzam komp. poziom oleju w mm. zawsze odczyt jest dokładny .
Wystarczy przy zmianie oleju wlać równo te 5.2l i zobaczyć ile pokazuje czujnik w mam i litrach. Jak przekłamuje z tym co jest fizycznie wlane to zawsze można zrobić kalibrację.
Jak zrobić tak kalibrację ❓i ile mm to prawidłowy stan oleju ❓