ooooooo tak :D autko odebrane :D sprzęgiełko mięciutkie jak pupcia mojej Paulinki :D
żyć nie umierać :D wysprzęglik + nowy węzyk + uzupełnienie płynu + robocizna 180 pln :D raczej krzywdy nie ma :D
Pozdrowionka koledzy :D
Printable View
ooooooo tak :D autko odebrane :D sprzęgiełko mięciutkie jak pupcia mojej Paulinki :D
żyć nie umierać :D wysprzęglik + nowy węzyk + uzupełnienie płynu + robocizna 180 pln :D raczej krzywdy nie ma :D
Pozdrowionka koledzy :D
Zastanawia mnie tylko jedno jakim cudem sprzęgło wysiorpało Ci płyn z przewodów układu hamulcowego. Wiem, że zbiornik wyrównawczy jest elementem wspólnym układu hamulcowego i układu przełączania sprzęgła, ale wspominałeś że hamować Ci niby nie hamował tak, jak powinien :/
Pamiętam, gdy u siebie miałem uszkodzony wysprzęglik - problemy z wrzucaniem biegów były, ale niespodzianek z hamulcami nie miałem. Jestem tego o tyle pewien bo zrobiłem tego dnia ponad 80 km a płynu dolałem dopiero na drugi dzień :)
Z resztą tak, jak już wcześniej pisałem nie wiem, jak w AR145 ale w innych toczydłach ze względów bezpieczeństwa jest tak, że ujecie płynu hamulcowego w zbiorniczku dla układu sprzęgła znajduje się nieco wyżej niż ujęcie dla układu hamulcowego. Praktycznie oznacza to, że układ hanulcowy może wysiorpać płyn dla układu przełączania sprzęgła jednak nigdy na odwrót :/
Trochę drogo Cię skasowali za to wszystko, ale grunt, że jesteś zadowolony i wszystko działa tak, jak powinno :)
może to tylko moje głupie wrażenie z tymi hamulcami bo bądź co bądź byłem troszku zestresowany :( ale teraz ponownie pokochałem moją alfunię :D
życzę wszystkim bezawaryjnej jazdy swoimi bellami :D :)