-
taif dzięki za nr części i pochwal się wrażeniami jak ją zamontujesz:) Ile zapłaciłeś za nią tak na marginesie bo nie wiem ile odłożyć?
mick teraz już nie wiem przy czym zostać jak tylko wrzuciłeś stronke madeno.nl :] Sam nie mogłem niczego podobnego znaleźć, a teraz jest... tylko pytanie czy ja to kupie gdzieś w Polsce i w jakiej cenie? Może dało by się jedynie wymienić rurę dolotu na ten z V6 i jakoś połączyć z tą aluminiową przyczepianą do zdezaka tak, żeby chociaż niewielki efekt z tego był bo całość w euro sporo kosztuje;//
-
Ja płaciłem za nią w serwisie 56 zł.
Jak założe , dam znać jakie wrażenia.
-
po złożeniu w całość wyszło że to zwykły stożek z dolotem zimnego powietrza. :(((
nie wiem gdzie to można u nas kupić ale koszt materiałów do zbudowania czegoś takiego to jakieś 100 pln + filtr i montaż.
-
Na razie kupie dolot z V6, a później będę szukał kogoś kto by mi coś takiego wycioł z blachy + rura bo tamten zestaw jest naprawde drogi. Nie wiem czy mi się to uda, ale myśle żeby tą rurę przymocowaną do zdezaka z twojego obrazka połączyć z ta nową rurą z V6 jako dodatkowy dolot. Muszę jeszcze wstawić tam jakiś filtr, żeby przypadkiem nie sypał śmieciami do właściwego dolotu powietrza. Nie wiem co to w ogóle da, ale chyba nie mam możliwości dowiedzieć się tego w inny sposób. Na oko koszt wyniesie coś koło 200zł z rurą V6, więc jeszcze do przyjęcia. Też myślałem, żeby cały takie zestaw z filyterm zrobić... ale filtry są różne i różnie z nimi jest. Zresztą mało osób polecało stozkowe filtry do 156.
Siekier, dostałem właśnie maila od Ulter'a i polecają raczej dedykowane tłumiki i według nich pasują też te z 147, które są tańsze. Uniwersalne tłumiki według nich mają zbyt dłużą puszkę i może być problem.