To pompa
Printable View
To pompa
jrana biore sie za pompe ;) i za falujace obroty zobaczymy co zdziałam ;)
Przy rozrzadzie dobrze jest wymienic pompe??
W TSie pompe wody wymienia się co drugą wymianę rozrządu, a w JTD jej wymiana jest obowiązkowa przy każdej wymianie rozrządu
aha nie wiedzialem. dzieki dobrze sie dowiedziec.
wymieniłem dzis pompe wody i jest to samo!! nadal sie grzeje ;/ na poczatku dochodziła do 90stopni i spadała nagle na 70 a teraz i 110 i 130 nie wiem co moze byc nie mam juz sił do tego samochodu... jak sie odpowietrza chłodnice? sama sie odpowietrza? przewody sa gorace a chłodnica ciepla
Korek na chłodnicy trzeba odkręcić żeby się odpowietrzyła - po wymianie termostatu też nie odpowietrzałeś?
odpowietrzałem tzn była zapalona korek otwarty i dolewałem wode... ale teraz jest zajebiste cisnienie i jak korek otwieram to para leci i wode wywala tez i cały czas sie grzeje albo stanie na 110 stopniach jak stoje a jak chce jechac ruszam zaczyna rosnac i na 130 ;/
---------- Post dodany o godzinie 19:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:06 ----------
przykro mi to powiedziec ale kazdy z was dał zła diagnoze ;( usdzkodzona jest uszczelka pod głowica kupiłem silnik nie dawno i cały czas tak sie działo wymiana termostatu i pompy nic nie dała trzeba brac sie za głowice ;(