ja swój problem rozwiązałem. Zwyczajnie zjarał się sterownik... kupiłem cały piec razem z pompą paliwa, wydechem i wężami za 200zł, przełożyłem sam sterownik bo całego pieca mi się nie chciało. Teraz wszystko gra jak należy.
Printable View
ja swój problem rozwiązałem. Zwyczajnie zjarał się sterownik... kupiłem cały piec razem z pompą paliwa, wydechem i wężami za 200zł, przełożyłem sam sterownik bo całego pieca mi się nie chciało. Teraz wszystko gra jak należy.
Koledzy, a czy ktoś z Was spotkał się z tym, że Webasto załącza się po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka? Dodam,że mam tylko podgrzewacz bo nigdzie nie widzę sterowania. System nawet po dłuższej jeździe potrafi się załączyć sam i troszkę podymić w garażu...
Mam prosbe czy mógłby ktos wstawic fotke fabrycznego webasto (chodzi mi o obsługe w kabinie)
W fabrycznym webasto niema żadnej obsługi w kabinie działa automatycznie tylko jako podgrzewacz płynu.
Może ktoś wie jak krok po kroku zamontować użądzenie sterujące webasto?
A jednak w alfie po lifcie webasto chodzi po pinie 9 gniazda obdII tak jak wynika z podanego przeze mnie wcześniej rysunku...dzisiaj sprawdzone...na pinie 12 każe mi się cmoknąć, że tak powiem....a teraz pytanie czy komuś udało się z pod programu uruchomić webasto, bo u mnie te funkcje są nie aktywne...
Przy okazji demontażu podsufitki do prania odkryłem webasto w miejscu pod oświetleniem kabiny. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć co to dokładnie jest? I jak to powinno działać?
Załącznik 100976
mi to wyglada na silnik od szyberdachu. jest miejsce na kluczyk nawet
Na pewno jest to silnik od szyberdachu podobny mam w bmc-e.
Dzięki bardzo. W sumie jak włączyłem to sam widziałem ze jest to silniczek. Czy jest do niego jakiś specjalny klucz bo ja żadnego nie posiadam.