no ja to info wyciągnąłem ze stronki o Alfie
Tu jest link
http://www.cuoresportivo.pl/_mm/silniki/jtd/
Printable View
no ja to info wyciągnąłem ze stronki o Alfie
Tu jest link
http://www.cuoresportivo.pl/_mm/silniki/jtd/
Lej Opał...potwierdza się mit o kierowcach z TDI ;)
Za zaoszczędzone miesięczne 70zł kup se dwie flaszki a za roczne oszczędności (jak zostanie Ci coś po tych dwóch flaszkach),szampana na Sylwestra :D
Po Sylwestrze to na całe szczęście nie będzie Alfy w Twoich rękach a my na forum poznamy po raz kolejny opinię jakie to Alfy są awaryjne.
Może jeszcze się spytasz czy ktoś nie jeździ na OS z Biedronki ? (Olej Słonecznikowy)
Jak chcesz paliwo za 1,80zł/l to proponuję nalać 30l do baku ON a drugie 30l dolać wody...jaka oszczędność !!!
I to taki silnik...ech...ich nie sieją oni sami się rodzą (na forum o TDI :) )
P.S.
Zależy Ci na tanim paliwie (chociaż ON teraz jest tani) to krzyknij na CB,który ma ON na zbyciu,pewniejsze i tańsze jest to niż OO.
Jak Ci jeszcze drogo to proponuję ROWER,tam paliwo chyba najtańsze,chociaż można jeszcze oszczędzić,bo zamiast butów rowerowych można kupić za 19zł tenisówki w Supermarkecie albo jeszcze taniej...klapki za 5zł :D
Ale na początek zamiast OO,ON to O do głowy by się przydał ;)
---------- Post dodany o godzinie 23:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:03 ----------
On Cię nie obraził,po tym co wypisujesz sam przyznajesz,że jesteś wieśniak :)
A gdyby gówno miało właściwości ON to być srał i wybierał a po rozcieńczeniu do baku ???
Dam Ci młotek za darmo...użyj go ;)
No i następny użytkownik pokazał swoje mądrości kolego, na całym baku oszczędzasz 50% czyli 120zł ja leje 5 baków w miesiącu czasami więcej.
Więc 600zł w skali miesiąca. W skali roku 7200-10.000zł jeżeli to dla ciebie śmieszne pieniądze to sam jesteś śmieszny !.
Diesle to są dobre kombajny jeżdzą na wszystkim zwłaszcza te stare.
Alfe sprzedam jak odpracuje to co w nią włożyłem, bo one są awaryjne były i będą zwłaszcza 146 z modelem 156 jest troche lepiej.
PS.
Co wniosłeś mądrego do tej rozmowy?, nic zbłaźniłeś się tylko no chyba że taki poprostu jesteś Pan mądraliński, ja mam wszystko najlepsze i i wiem najwięcej.
Arturo jesteś tępy oraz nie potrafisz czytać, w moim poście jest napisane Wieśniakom takim jak Ty arturo WON.
Głąbie jest napisane żadnych wypowiedzi pustych posiadaczy Alf co starają się z byle czego zrobić coś.
Chłopie Alfa to Alfa i Alfą zostanie i koniec taka jest opinia, sam w nią nie wierzyłem ale tak jest.
Tępaku nie obrażam cię tylko stwierdzam fakt po tym jak się pokazałeś z najlepszej strony.
A wiesz,że spodziewałem się takiej odpowiedzi ?
Znając Twoje podejście do oszczędzania to kupiłeś wraka po "okazyjnej cenie" skoro musisz odpracować to co włożyłeś w nią :)
Potwierdzasz to co mówiłem,że nawet gówno spod siebie byś zjadł/wlał gdyby się nadało ;)
Popraw matematykę,bo jak lejesz tak jak liczysz to potwierdzasz mit o użytkownikach TDI ;)
Żal mi Cię chłopcze,chcesz jeździć autem ale nie stać Cię na to,czyli jednym słowem-AUTOBUS :D
Jaki olej lejesz do silnika ? Musisz wymieniać co dwa,trzy miesiące(może cały rok jeździsz bez wymiany,bo producenci gwarantują przebiej oleju na 30tys.km)a chcąc oszczędzać to...nie chcę widzieć tej Alfy po roku ;)
P.S
Nie mam wszystkiego co najlepsze i nie wiem wszystkiego ale wiem,że gówna gdyby się nadało jako paliwa bym nie wlał...i tym się różnimy :D
---------- Post dodany o godzinie 00:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie Wczoraj 23:44 ----------
Może darmowe gówno na kolację Ci zaszkodziło ? (jakby nie było to też żarcie,dla Ciebie się nadaje) :)
Pokazujesz poziom bezmózgowych posiadaczy spod znaku VW :D
Nie okazuj tylko swojej bezsilności ws.niemożności podróżowania autem w taki sposób.Nie stać Cię na jazdę to sprzedaj auto i przysiądź się na rower.
---------- Post dodany o godzinie 00:04 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:00 ----------
Twoja Alfa,Twoja sprawa ale ja mogę i mam prawo ocenić takie postępowanie,tym bardzie,ze nielegalne.
Jeśli się tego nie nauczyłeś,czego naprawdę nie wymagam i nie oczekuję po takich wypowiedziach,to ja Ci przypominam :)
posłuchaj jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia to poprostu zamilcz i się nie wtrącaj widze że miałeś za młodu sporo problemów z osobowością stąd to agresywne nastawienie.
To na czym ty jeździsz i co jesz na śniadanie i to dlaczego jeździsz tylko Alfa mnie nie interesuje dla mnie jest to kombanj który ma zarabiać. Nie sprawia mi jazda tym autem przyjemności w przeciwieństwie do Ciebie, ja nie podniecam się byle czym. Tak więc morda w kubeł. A kiedyś jak cię będzie stać na coś lepszego to porozmawiamy o możliwości lania paliwa za 2zł lub za 4zł geniuszu.
Jeśli chodzi Ci o tańsze podróżowanie to AUTOBUS wyjdzie Ci mniej niż 2zł/l,na ROWER możesz odlać się za darmo,do Ciągnika za bardzo nie można wlać OO z Kombajnem podobnie.
Gówno też można przerobić,zrobisz proporcje 50/50 z OO i pojedziesz,materiał na 50% mogę Ci dostarczyć :)
Źle trafiłeś z tym autem i z tym forum,bo chyba nie znajdziesz tutaj bezmózgów,którzy leją do Alfy OO.
Co innego forum z "niemieckimi" autam,tam jest ich sporo ;)
co ty masz z tym rowerem i autobusem?:) co cale zycie kozystales z bezplatnej komunikacji jednosladowej a pozniej na wsi oooo ten to panicho kupil miesieczny i smiga busem:) a dzisiaj to juz wogole Pan prezes wloskie auto kupil hehe idz jebnij sie w leb dzieciaku. Patrzac juz nawet na twojego nicka to widac ze masz cos nie tak z glowa kupil wloskie auto i imie swoje przekrecil arturo ahahahahhaa zenada
Mój tatuś kiedyś wpadł na pomysł (dokładniej jego znajomi, którzy to lali do lublina 3) aby traktor ursus-c330 jeździł na oleju transformatorowym i jeździ do dziś praktycznie bez problemu, tylko troszkę dłużnej trzeba pokręcić w lecie a w zimie to już troszkę gorzej, ostatnio dostałem tez od wujka 60 litrów ropy niewiadomego pochodzenia, wziąłem podziękowałem i teraz nią w piecu rozpalam:)
Dwóch kumpli jeździ na opałówce jeden volvem 900 drugi 15 letnia bemką 5 i nie narzekają na nic, możne i alfie sie tez nic nie stanie.
Natomiast ja nie mam ochoty tego sprawdzać:)
dlatego napisałem że wyciągnąłeś pochopne wnioski , nawet pierwsze JTD CF2 (euro2) są na Common railu , IKAR ma nieścisłości - po prostu wszystkie JTD to CR.
trochę odnośnie tematu , to korespondowałem kiedyś z kolesiem z włoch który lał do P206 2.0HDi olej jadalny z supermarketu , zrobił tak 50tys km bez problemów - ale u nich ciepły klimat ;);
natomiast rodzi się pytanie , dlaczego nie kupiłeś taniego , prostego auta z LPG , np Octavię , przy tym systemie zasilania można odnieść największe oszczędności , jednak jeżeli wolisz diesla to jednak trzeba było kupić WV Golfa IV z TDi na zwykłej pompie .
Chwila chwila...ale co ma wspólnego paliwo, o którym tu dyskutujemy z wypadkową historią auta? O czym Ty wogóle piszesz?
To zupełnie nowy i oczywisty wątek, o którym z resztą tu nie dyskutujemy.
Widze, że poziom argumentów z Twojej strony jest rzenujący jak cała ta dyskusja którą niepotrzebnie z Toba rozpoczelismy.
Widzę, że niestety ceny i dostępność tak popularnej Alfy jak chociażby 156, znacząco wpływa jak jakość jej ownerów:(
Oby Alfa nie doświadczyła takiej historii, która dotknęła wiele ciekawych modeli innych firm...ale taki wątek juz kiedys był poruszany
Pozdrawiam i żegnam