no ja to info wyciągnąłem ze stronki o Alfie
Tu jest link
http://www.cuoresportivo.pl/_mm/silniki/jtd/
no ja to info wyciągnąłem ze stronki o Alfie
Tu jest link
http://www.cuoresportivo.pl/_mm/silniki/jtd/
Lej Opał...potwierdza się mit o kierowcach z TDI
Za zaoszczędzone miesięczne 70zł kup se dwie flaszki a za roczne oszczędności (jak zostanie Ci coś po tych dwóch flaszkach),szampana na Sylwestra
Po Sylwestrze to na całe szczęście nie będzie Alfy w Twoich rękach a my na forum poznamy po raz kolejny opinię jakie to Alfy są awaryjne.
Może jeszcze się spytasz czy ktoś nie jeździ na OS z Biedronki ? (Olej Słonecznikowy)
Jak chcesz paliwo za 1,80zł/l to proponuję nalać 30l do baku ON a drugie 30l dolać wody...jaka oszczędność !!!
I to taki silnik...ech...ich nie sieją oni sami się rodzą (na forum o TDI)
P.S.
Zależy Ci na tanim paliwie (chociaż ON teraz jest tani) to krzyknij na CB,który ma ON na zbyciu,pewniejsze i tańsze jest to niż OO.
Jak Ci jeszcze drogo to proponuję ROWER,tam paliwo chyba najtańsze,chociaż można jeszcze oszczędzić,bo zamiast butów rowerowych można kupić za 19zł tenisówki w Supermarkecie albo jeszcze taniej...klapki za 5zł
Ale na początek zamiast OO,ON to O do głowy by się przydał
---------- Post dodany o godzinie 23:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:03 ----------
On Cię nie obraził,po tym co wypisujesz sam przyznajesz,że jesteś wieśniak
A gdyby gówno miało właściwości ON to być srał i wybierał a po rozcieńczeniu do baku ???
Dam Ci młotek za darmo...użyj go![]()
Ostatnio edytowane przez arturo ; 26-12-2009 o 23:36
No i następny użytkownik pokazał swoje mądrości kolego, na całym baku oszczędzasz 50% czyli 120zł ja leje 5 baków w miesiącu czasami więcej.
Więc 600zł w skali miesiąca. W skali roku 7200-10.000zł jeżeli to dla ciebie śmieszne pieniądze to sam jesteś śmieszny !.
Diesle to są dobre kombajny jeżdzą na wszystkim zwłaszcza te stare.
Alfe sprzedam jak odpracuje to co w nią włożyłem, bo one są awaryjne były i będą zwłaszcza 146 z modelem 156 jest troche lepiej.
PS.
Co wniosłeś mądrego do tej rozmowy?, nic zbłaźniłeś się tylko no chyba że taki poprostu jesteś Pan mądraliński, ja mam wszystko najlepsze i i wiem najwięcej.
Arturo jesteś tępy oraz nie potrafisz czytać, w moim poście jest napisane Wieśniakom takim jak Ty arturo WON.
Głąbie jest napisane żadnych wypowiedzi pustych posiadaczy Alf co starają się z byle czego zrobić coś.
Chłopie Alfa to Alfa i Alfą zostanie i koniec taka jest opinia, sam w nią nie wierzyłem ale tak jest.
Tępaku nie obrażam cię tylko stwierdzam fakt po tym jak się pokazałeś z najlepszej strony.
Ostatnio edytowane przez jptomczyk ; 26-12-2009 o 23:50
A wiesz,że spodziewałem się takiej odpowiedzi ?
Znając Twoje podejście do oszczędzania to kupiłeś wraka po "okazyjnej cenie" skoro musisz odpracować to co włożyłeś w nią
Potwierdzasz to co mówiłem,że nawet gówno spod siebie byś zjadł/wlał gdyby się nadało
Popraw matematykę,bo jak lejesz tak jak liczysz to potwierdzasz mit o użytkownikach TDI
Żal mi Cię chłopcze,chcesz jeździć autem ale nie stać Cię na to,czyli jednym słowem-AUTOBUS
Jaki olej lejesz do silnika ? Musisz wymieniać co dwa,trzy miesiące(może cały rok jeździsz bez wymiany,bo producenci gwarantują przebiej oleju na 30tys.km)a chcąc oszczędzać to...nie chcę widzieć tej Alfy po roku
P.S
Nie mam wszystkiego co najlepsze i nie wiem wszystkiego ale wiem,że gówna gdyby się nadało jako paliwa bym nie wlał...i tym się różnimy
---------- Post dodany o godzinie 00:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie Wczoraj 23:44 ----------
Może darmowe gówno na kolację Ci zaszkodziło ? (jakby nie było to też żarcie,dla Ciebie się nadaje)
Pokazujesz poziom bezmózgowych posiadaczy spod znaku VW
Nie okazuj tylko swojej bezsilności ws.niemożności podróżowania autem w taki sposób.Nie stać Cię na jazdę to sprzedaj auto i przysiądź się na rower.
---------- Post dodany o godzinie 00:04 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:00 ----------
Twoja Alfa,Twoja sprawa ale ja mogę i mam prawo ocenić takie postępowanie,tym bardzie,ze nielegalne.
Jeśli się tego nie nauczyłeś,czego naprawdę nie wymagam i nie oczekuję po takich wypowiedziach,to ja Ci przypominam![]()
Ostatnio edytowane przez arturo ; 27-12-2009 o 00:10
posłuchaj jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia to poprostu zamilcz i się nie wtrącaj widze że miałeś za młodu sporo problemów z osobowością stąd to agresywne nastawienie.
To na czym ty jeździsz i co jesz na śniadanie i to dlaczego jeździsz tylko Alfa mnie nie interesuje dla mnie jest to kombanj który ma zarabiać. Nie sprawia mi jazda tym autem przyjemności w przeciwieństwie do Ciebie, ja nie podniecam się byle czym. Tak więc morda w kubeł. A kiedyś jak cię będzie stać na coś lepszego to porozmawiamy o możliwości lania paliwa za 2zł lub za 4zł geniuszu.
Jeśli chodzi Ci o tańsze podróżowanie to AUTOBUS wyjdzie Ci mniej niż 2zł/l,na ROWER możesz odlać się za darmo,do Ciągnika za bardzo nie można wlać OO z Kombajnem podobnie.
Gówno też można przerobić,zrobisz proporcje 50/50 z OO i pojedziesz,materiał na 50% mogę Ci dostarczyć
Źle trafiłeś z tym autem i z tym forum,bo chyba nie znajdziesz tutaj bezmózgów,którzy leją do Alfy OO.
Co innego forum z "niemieckimi" autam,tam jest ich sporo![]()
Ostatnio edytowane przez arturo ; 27-12-2009 o 00:28
co ty masz z tym rowerem i autobusem?co cale zycie kozystales z bezplatnej komunikacji jednosladowej a pozniej na wsi oooo ten to panicho kupil miesieczny i smiga busem
a dzisiaj to juz wogole Pan prezes wloskie auto kupil hehe idz jebnij sie w leb dzieciaku. Patrzac juz nawet na twojego nicka to widac ze masz cos nie tak z glowa kupil wloskie auto i imie swoje przekrecil arturo ahahahahhaa zenada
Mój tatuś kiedyś wpadł na pomysł (dokładniej jego znajomi, którzy to lali do lublina 3) aby traktor ursus-c330 jeździł na oleju transformatorowym i jeździ do dziś praktycznie bez problemu, tylko troszkę dłużnej trzeba pokręcić w lecie a w zimie to już troszkę gorzej, ostatnio dostałem tez od wujka 60 litrów ropy niewiadomego pochodzenia, wziąłem podziękowałem i teraz nią w piecu rozpalam
Dwóch kumpli jeździ na opałówce jeden volvem 900 drugi 15 letnia bemką 5 i nie narzekają na nic, możne i alfie sie tez nic nie stanie.
Natomiast ja nie mam ochoty tego sprawdzać![]()
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
dlatego napisałem że wyciągnąłeś pochopne wnioski , nawet pierwsze JTD CF2 (euro2) są na Common railu , IKAR ma nieścisłości - po prostu wszystkie JTD to CR.
trochę odnośnie tematu , to korespondowałem kiedyś z kolesiem z włoch który lał do P206 2.0HDi olej jadalny z supermarketu , zrobił tak 50tys km bez problemów - ale u nich ciepły klimat;
natomiast rodzi się pytanie , dlaczego nie kupiłeś taniego , prostego auta z LPG , np Octavię , przy tym systemie zasilania można odnieść największe oszczędności , jednak jeżeli wolisz diesla to jednak trzeba było kupić WV Golfa IV z TDi na zwykłej pompie .
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Chwila chwila...ale co ma wspólnego paliwo, o którym tu dyskutujemy z wypadkową historią auta? O czym Ty wogóle piszesz?
To zupełnie nowy i oczywisty wątek, o którym z resztą tu nie dyskutujemy.
Widze, że poziom argumentów z Twojej strony jest rzenujący jak cała ta dyskusja którą niepotrzebnie z Toba rozpoczelismy.
Widzę, że niestety ceny i dostępność tak popularnej Alfy jak chociażby 156, znacząco wpływa jak jakość jej ownerów
Oby Alfa nie doświadczyła takiej historii, która dotknęła wiele ciekawych modeli innych firm...ale taki wątek juz kiedys był poruszany
Pozdrawiam i żegnam
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen