Przepływki nie mam, tylko (1.7 16V) ją posiada. Błedy wykasowane..po nowym roku jestem umówiony na diagnoze
Printable View
mi też się zaświecała jak po 5km silnik nie osiągńął przynajmniej 70 stopni, wtedy niższy bieg wyższe obroty rozgrzał się ponad 70 i gasła, nowy termostat i problem z głowy ale to w JTD
U mnie kontrolka zaświeca się po osiągnięciu 80 C
W Jtd te rzeczy zapalają błąd , w benzynach możliwe że nie, ale sprawdzić nic nie kosztuje , twoje uwagi są raczej nie na miejscu , widzę że masz nikłe pojęcie w tym temacie, niewiem może właśnie za mało bajek Ci czytali (np Andersena) jak byłeś mały i teraz masz ograniczone horyzonty i brak wyobraźni .
PS, Ja myślałem że Andersen zasłynął baśniami a nie bajkami......
Dobra panowie, bez spiny :P Nie mając nic innego do roboty i tak wziąłem się za te przekażniki,Odłączyłem aku na 1h wyczyściłem każdy drobnym papierem namoczonym w preparacie do styków Sonax, super efekt! Najgorzej wyglądały te 2 pod maską. Autko na początku ciężko jakoś szło, czuć było mułowatość, po 40min jazdy poprawiło się. Podczas jazdy wskazówka temperatury utrzymywała się na równo z dolną krawędzią kreski 80C. Po ponad godzinie, po zgaszeniu auta na 3min, po odpaleniu idzie jak burza, nie szarpie praktycznie wcale, i ciągnie równo aż miło. Zauważyłem że ciężej odpala, dłużej i sam "zaskok" jest jakby taki "niemrawy". Kiedyś było lepiej. Marchewa zapala się i gaśnie w przedziale ok 75 - 84 C . Czy czujnik podciśnienia w dolocie ma wpływ na marchewe?
Bzdury bzdury bzdury.Poczytaj mądralo jak sam nie wiesz ilu w JTD miało skopany termostat i nic nie zapalało się.Bo niby dlaczego by miało???Nikłe pojęcie mam?Jeśli ja mam nikłe to ty masz gigantyczne.Myślę że nie raz jeszcze tu błyśniesz swoim geniuszem technicznym.
- - - Updated - - -
Podejżany czujnik temperatury(ten od ECU)parametry czujnika:
20*C 2280-2720 Om
80*C 292-362 Om