mi też się zaświecała jak po 5km silnik nie osiągńął przynajmniej 70 stopni, wtedy niższy bieg wyższe obroty rozgrzał się ponad 70 i gasła, nowy termostat i problem z głowy ale to w JTD
U mnie kontrolka zaświeca się po osiągnięciu 80 C
W Jtd te rzeczy zapalają błąd , w benzynach możliwe że nie, ale sprawdzić nic nie kosztuje , twoje uwagi są raczej nie na miejscu , widzę że masz nikłe pojęcie w tym temacie, niewiem może właśnie za mało bajek Ci czytali (np Andersena) jak byłeś mały i teraz masz ograniczone horyzonty i brak wyobraźni .
PS, Ja myślałem że Andersen zasłynął baśniami a nie bajkami......
Dobra panowie, bez spinyNie mając nic innego do roboty i tak wziąłem się za te przekażniki,Odłączyłem aku na 1h wyczyściłem każdy drobnym papierem namoczonym w preparacie do styków Sonax, super efekt! Najgorzej wyglądały te 2 pod maską. Autko na początku ciężko jakoś szło, czuć było mułowatość, po 40min jazdy poprawiło się. Podczas jazdy wskazówka temperatury utrzymywała się na równo z dolną krawędzią kreski 80C. Po ponad godzinie, po zgaszeniu auta na 3min, po odpaleniu idzie jak burza, nie szarpie praktycznie wcale, i ciągnie równo aż miło. Zauważyłem że ciężej odpala, dłużej i sam "zaskok" jest jakby taki "niemrawy". Kiedyś było lepiej. Marchewa zapala się i gaśnie w przedziale ok 75 - 84 C . Czy czujnik podciśnienia w dolocie ma wpływ na marchewe?
Ostatnio edytowane przez nec2nd ; 30-12-2012 o 16:54
Bzdury bzdury bzdury.Poczytaj mądralo jak sam nie wiesz ilu w JTD miało skopany termostat i nic nie zapalało się.Bo niby dlaczego by miało???Nikłe pojęcie mam?Jeśli ja mam nikłe to ty masz gigantyczne.Myślę że nie raz jeszcze tu błyśniesz swoim geniuszem technicznym.
- - - Updated - - -
Podejżany czujnik temperatury(ten od ECU)parametry czujnika:
20*C 2280-2720 Om
80*C 292-362 Om
Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 30-12-2012 o 17:04
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.