A Wasze Alfy po wpisaniu VINu w EPER też są Anglikami?? :P
Tj. fiutek przy SX czy DX macie?
Printable View
A Wasze Alfy po wpisaniu VINu w EPER też są Anglikami?? :P
Tj. fiutek przy SX czy DX macie?
Qki, na szczęście filutek stoi przy SX. Znasz historię swojej Belli ? Czy to jedyne przekłamanie epera ? Zbieram wszystkie informacje na temat rozbieżności między danymi odczytanymi z tabliczek znamionowych, a danymi w eperze. Chcę mieć więcej argumentów w ręce podczas rozmowy z przedstawicielem FAP. Może tym razem nie zbagatelizują problemu.
Pozdrawiam
Sprawdziliśmy z Mattem kilka Alf, wszystkie były SX czyli Anglikami - chyba że źle to interpretuję? W każdym bądź razie:
1. Moja - SX
2. Alfa wystawiona na eBayu z kierą po prawej, z Anglii - SX
3. Matta - SX
.........
??
A tak trochę poza tematem. Czy EPER jest do ogólnego dostępu dany przez AR? Czy te wersje są nielegalne? Bo jak ktoś chce lokalnie na kompie to wiem że trzeba coś tam pozmieniać.
Z tymi SX i DX byłbym ostrożny, w setup'ie programu wyraźnie się zaznacza kierownicę po prawej lub lewej nie ma możliwości zaznaczenie obydwu, stąd może wynikać ten błąd. Ale pewnie po wejściu odnośnie części będzie już prawidłowo pokazywał te, które pasują do "anglika". Jeżeli można poproszę jakiś numer nadwozia wersji z kierownicą po &$##@ stronie, z ciekawością popatrzę.
ja też mam SX a alfa z włoch
To raczej chyba dobrze:sarcastic:.
Oznaczenia SX lewa, DX prawa (najczęściej stosowane do oznaczenia po której stronie jest kierownica), lub czasami inaczej GS (guida sinistra) GD (guida destra). Czyli sinistra z włoskiego to lewa, destra to prawa. W eperze oznaczenia stron części SN i DS na tej samej zasadzie.
Tak jak obiecałem przekazuję do publicznej wiadomości stanowisko FAP w rzeczowej sprawie. Oto treść pisma jakie otrzymałem."Odpowiadając na Pańskie pismo z dnia 29.12.2009 roku po analizie zgromadzonych informacji należy stwierdzić, że prawidłowy typ silnika zamontowanego w samochodzie ALFA ROMEO 156 o numerze nadwozia 0XXXX187 powinien mieć postać 937A5000 i moc 150 kM co jest zgodne z danymi zawartymi na tabliczce znamionowej.
W początkowym okresie produkcji samochodu ALFA ROMEO 156 o sincomie 116.886.3 montowano silniki o typie 192A5000 i mocy 140 kM.
W trakcie produkcji tej wersji samochodu dokonano zmian i dotychczasowy silnik o oznaczeniu 192A5000 zastąpiono silnikiem o oznaczeniu 937A5000.
W Katalogu Części Zamiennych informacja ta została zawarta w pozycji "Modyfikacja".
Niestety brak jest tej informacji w tablicy przy wprowadzaniu danych pojazdu.
Równocześnie pragniemy poinformować, że Pana uwagi przekazaliśmy do Dyrekcji FIAT GROUP AUTOMOBILES w Turynie w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.
Dziękujemy za kontakt i łączymy pozdrowienia.
Z poważaniem."
i tu podpisy.
Czyli jednak coś drgnęło, miejmy nadzieję że wszystko uda się wyjaśnić i w konsekwencji wyprostować.
Gratulacje GEREME za precyzję,szybkość i konsekwencję w dzialaniu !!!