Magą stukac łączniki stabilizatorow gumy stabilizatoròw gòrne wachacze co kolwiek co ma polaczenie gumowe
Printable View
Magą stukac łączniki stabilizatorow gumy stabilizatoròw gòrne wachacze co kolwiek co ma polaczenie gumowe
Łączniki i gumy też były zmienione, górne sa ok. Stuk jest z prawej strony i mam odczucie jakby stuk przenoslil sie na sanki, stabilizator. Wystepuje to nie na kazdej dziurze.
poduszki amortyzatora sprawdzałeś ?
Jest uszkodzona ta tuleja. Szpary mają być po równo dobrze.
Wysłane z mojego SM-A500FU
Poduch amora nie sprawdzalem. Stuki te sa jakby od dołu, czuć w nogach to uderzenie. TA tuleja mnie martwi. A jak u was wygląda ta szczelina na tulei? Podesłałby ktoś poglądowe foto jak ma u siebie? Byłbym wdzięczny
Ja np nie wiem o jakie szpary chodzi?
W 156 tuleja jest prawie taka sama i wygląda tak:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/03/192.jpg
Tam jest gruby gumowy rant aby obie części metalowe się nie spotkały.
Wysłane z mojego SM-A500FU
U mnie takie pukanie pod nogami terz czasem slyche ale to sa gumy stabilizatora mowilem juz kilka razy mechanikowinze by je sprawdzil twierdzibze git a i tak puka troche roboty jest a pewnie nie chce mu sie tego robic.
To może i ja podzielę się moją historią .
Ja 2 tyg. temu wymieniłem poduchy amortyzatorów , później łączniki stabilizatorów ... dalej pukało , pojechałem na stację diagnostyczną, amortyzatory 65%/TRW , jak się później okazało one były winowajcą :eek: po prostu byłem w szoku .