jak będę wiedział co i do czego jest to też pokaże panom z warsztatu którzy na widok mojego auta robią dziwne miny od czego maja zacząć bo to są "fachowcy" i nie wszystko wiedzą.
Printable View
jak będę wiedział co i do czego jest to też pokaże panom z warsztatu którzy na widok mojego auta robią dziwne miny od czego maja zacząć bo to są "fachowcy" i nie wszystko wiedzą.
Za pomocą śrub z łebkiem krzywkowym w belce (te co mają podkładki z znakami ). Tych co mocują tylne wahacze do belki od strony zderzaka, po jednej na każda stronę. Ale pochylenia koła tym nie wyregulujesz, a chyba o to Ci chodziło.
fajnie by było jakby ktoś fotke wrzucił albo schemacik do tych ustawień :)
oki dzięki jakoś to już sobie wyobraziłem :) ale kładł się przy tej pogodzie nie będę :P
Już obczaiłem system i aż się dziwię że to przeoczyłem wcześniej. aby ustawić zbieżność należy obracać śrubami które mają łebek pomiędzy wózkiem a zbiornikiem paliwa czyli te które są bliżej środka auta. Ich ruch jest nie znaczny ale za to koło zmienia swoje położenie dość konkretnie. Ustawiłem na razie na oko a w poniedziałek jadę na warsztat ale już przynajmniej nie rzuca mi tyłem po całej drodze. Wymiana tulejki pod zwrotnica jest już wiele trudniejsza. Myślę że temat rozwiązany z powodzeniem, dzięki za podpowiedzi. Niżej jest pokazane co i do czego, śruba i podkładki mimośrodowe ze znakami, śruba na klucz13 a nakrętka na 19. Jeszcze znalazłem parametry ustawień,
A czy to dotyczy też 1,9 jtd, bo na drugim zdjęciu w wykazie silników nie ma nic na temat 1,9 jtd? Mi gośc od ustawiania zbieżności też powiedział,że pochylenia kół się nie reguluje.
Dziwny wykaz tych silników, jakby od 166 to było. Szukaj właściwych w eLearn, mogą też być w instrukcji. Albo się mylę.
Kolego lysy76 z tego co pisali poprzednicy wynika że kątów pochylenia się nie reguluje a jedynie zbieżność. Nie znalazłem nic na temat 1.9 JTD ale jak się natknę na informację to wrzucę rysunek.
Faktycznie paleta silników jak od 166 ale tam jest całkiem inny tylny zawias a znalazłem te tabele razem z rysunkiem zawieszenia.