No tylko tyle, że w 147 GTA są dyfuzory podobnego kształtu :D
Pozdrawiam.
- Rafał
Printable View
Litości.. Fotki oryginału GTA a obok zderzaki kompletnie z innej bajki.. ale to i tak duży postęp, bo wcześniej nie było na ich aukcjach fotek produktów..
Zderzaki GTA-look z autods różnią się od oryginału tylko ostatnimi kilkoma centymetrami przy nadkolu, gdzie oryginał poprostu się rozszerza.. pozostałe szczegóły są w 100% identyczne.. i ogólnie trzeba już Alfisty, żeby dopatrzył się, że to nie jest GTA.. Wystarczy zobaczyć auto Marcina (mrutyna).
Witam! Nie wiem czy to co napisze Was zainteresuje ale ja na swojej 156 mam orginalny pakiet GTA look. Są to dokładki na przedni i tylny zderzak, listwy progowe oraz małe dokładki na przednie oraz tylne błotniki. Myslę, że nie jest to WT bo mi się bardzo podoba i jest to fabrycznie montowany pakiet. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mogę przesłać zdjecia na meila. Z tego co się orientowałem to czasem można kupić taki zestaw na allegro z jakichś rozbiórek. Mam kontakt do osoby, która powinna mieć taki zestaw jeąeli ktoś byłby zainteresowany.
Wrzuć zdjęcia tutaj.
Jeśli to jest to o czym myślę, to nie jest żaden pakiet GTA (nigdy takiego nawet nie było) lecz dokładki oferowane przez Zendera, które definitywnie różną się od tego co oferuje Alfa GTA.
Alfa Romeo nie wypuściła żadnego pakietu GTA. Alfa 147/156 GTA jest jedyna w swoim rodzaju i w tym przypadku nie ma mowy o czymś takim jak w przypadku BMW, gdzie spotyka się tzw M-pakiety.
Najlepiej jak wstawisz fotki tutaj, wówczas będzie wiadomo dokładnie o czym mówisz.
Pozdrawiam.
- Rafał
Nie jestem pewny jak się wstawia zdjęcie ale mam nadzieje że się udało.
No to mi zrobiliście przykrość... A myślałem że mam taką fajna alfę...
Jasne że masz :)
Każda Alfa jest fajna i wyjątkowa, a tych z pakietem Zendera jest niewiele, więc to dodatkowy wyróżnik. Czasem spotyka się tylko 156 z niektórymi elementami Zendera, ale dopiero całość, tak jak u Ciebie daje fajny efekt. Co więcej, nigdy nie spotkałem 156 w takim jak Twoja kolorze by miała ten pakiet.
A tak z ciekawości masz Alfę po lifcie wnętrza? Czy starszy model? (w 2002r był lifting wnętrza).
Pozdrawiam.
- Rafał
Środek mam już po lifcie. No i oczywiście czerwone skóry MOMO.
Co do przeróbki na GTA w 147 mogę dużo doradzić bo akurat taką posiadam. Sam przerabiałem dookoła całe nadwozie na oryginalnych częściach. Jasli uda się komuś zdobyć oryginalne używki to jest to do przłknięcia jesli chodzi o koszty. Technicznie najtrudniej jest z tylnymi błotnikami jeśli chodzi o wymianę bo trzeba rozwiercić wszystkie zgrzewy łaczące bok z resztą nadwozia i wspawać bok z GTA. Chcąc kupić nowe graty w ASO (bo wszystko jest dostępne) ceny zwalają z nóg. Ja poświęciłem 2 miesiące na szukanie wszystkich gratów 2 zderzaki,2 błotniki przód,2 kompletne nakładki progów zewnętrznych,nakładki progów wewnetrznych,połowa nadwozia tył :) żeby wykroic tylne błotniki. Nie udało mi się jedynie zdobyć tylnego daszka na klapę-szukałem szukałem i w końcu sie wkurzyłem i kupiłem sobie oryginalne 147 GTA heheh. W tym wypadku moje zdanie jest takie że jak przerabiać to całość,bo wtedy efekt jest zadowalający. Nie mówię tu już o przyjemności patrzenia na parking przed domem gdy stoją sobie razem 2 147 GTA. Odnośnie kosztów to mnie przeróbka kosztowała około 6 tyś w tym blacharz 800 za wymianę błotników tył, reszta roboty i malowanie robiłem sam.