Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: GTA look (147/156 wygladajaca jak wesja GTA)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Sparco123 Zobacz post
    ja się zastanawiam co ten ma wspólnego z GTA??

http://www.body-kit.co.uk/product.ph...2b439bf88c9fea
    No tylko tyle, że w 147 GTA są dyfuzory podobnego kształtu
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Cytat Napisał SEBA-SB Zobacz post
    No dobra a co myślicie o tych zderzakach??
    http://moto.allegro.pl/item954277808..._gta_look.html
    Czy to są typowe GTA, trzeba wymieniać też błotniki???
    Litości.. Fotki oryginału GTA a obok zderzaki kompletnie z innej bajki.. ale to i tak duży postęp, bo wcześniej nie było na ich aukcjach fotek produktów..
    Zderzaki GTA-look z autods różnią się od oryginału tylko ostatnimi kilkoma centymetrami przy nadkolu, gdzie oryginał poprostu się rozszerza.. pozostałe szczegóły są w 100% identyczne.. i ogólnie trzeba już Alfisty, żeby dopatrzył się, że to nie jest GTA.. Wystarczy zobaczyć auto Marcina (mrutyna).
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Witam! Nie wiem czy to co napisze Was zainteresuje ale ja na swojej 156 mam orginalny pakiet GTA look. Są to dokładki na przedni i tylny zderzak, listwy progowe oraz małe dokładki na przednie oraz tylne błotniki. Myslę, że nie jest to WT bo mi się bardzo podoba i jest to fabrycznie montowany pakiet. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mogę przesłać zdjecia na meila. Z tego co się orientowałem to czasem można kupić taki zestaw na allegro z jakichś rozbiórek. Mam kontakt do osoby, która powinna mieć taki zestaw jeąeli ktoś byłby zainteresowany.

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Dymo Zobacz post
    Witam! Nie wiem czy to co napisze Was zainteresuje ale ja na swojej 156 mam orginalny pakiet GTA look. Są to dokładki na przedni i tylny zderzak, listwy progowe oraz małe dokładki na przednie oraz tylne błotniki. Myslę, że nie jest to WT bo mi się bardzo podoba i jest to fabrycznie montowany pakiet. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mogę przesłać zdjecia na meila. Z tego co się orientowałem to czasem można kupić taki zestaw na allegro z jakichś rozbiórek. Mam kontakt do osoby, która powinna mieć taki zestaw jeąeli ktoś byłby zainteresowany.
    Wrzuć zdjęcia tutaj.
    Jeśli to jest to o czym myślę, to nie jest żaden pakiet GTA (nigdy takiego nawet nie było) lecz dokładki oferowane przez Zendera, które definitywnie różną się od tego co oferuje Alfa GTA.
    Alfa Romeo nie wypuściła żadnego pakietu GTA. Alfa 147/156 GTA jest jedyna w swoim rodzaju i w tym przypadku nie ma mowy o czymś takim jak w przypadku BMW, gdzie spotyka się tzw M-pakiety.
    Najlepiej jak wstawisz fotki tutaj, wówczas będzie wiadomo dokładnie o czym mówisz.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Mieszka w
    Newport
    Auto

Domyślnie

Nie jestem pewny jak się wstawia zdjęcie ale mam nadzieje że się udało.

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Nie jestem pewny jak się wstawia zdjęcie ale mam nadzieje że się udało.
    Dobrze wstawiłeś zdjęcie.
    I tak jak przypuszczałem jest to pakiet oferowany przez ZENDERa firmę tuningującą m.in Alfę Romeo i z oryginałem GTA niewiele ma to wspólnego.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Mieszka w
    Newport
    Auto

Domyślnie

No to mi zrobiliście przykrość... A myślałem że mam taką fajna alfę...

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

No to mi zrobiliście przykrość... A myślałem że mam taką fajna alfę...
    Jasne że masz
    Każda Alfa jest fajna i wyjątkowa, a tych z pakietem Zendera jest niewiele, więc to dodatkowy wyróżnik. Czasem spotyka się tylko 156 z niektórymi elementami Zendera, ale dopiero całość, tak jak u Ciebie daje fajny efekt. Co więcej, nigdy nie spotkałem 156 w takim jak Twoja kolorze by miała ten pakiet.
    A tak z ciekawości masz Alfę po lifcie wnętrza? Czy starszy model? (w 2002r był lifting wnętrza).
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Mieszka w
    Newport
    Auto

Domyślnie

Środek mam już po lifcie. No i oczywiście czerwone skóry MOMO.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sołtys
    Mieszka w
    żywiec
    Auto
    147 1,9 jtd buda GTA.147GTA Q2,156 2.5V6 Q2 była, ,Giulietta QV,Mito QV,75 3.0 V6,Alfetta GTV

Domyślnie

Co do przeróbki na GTA w 147 mogę dużo doradzić bo akurat taką posiadam. Sam przerabiałem dookoła całe nadwozie na oryginalnych częściach. Jasli uda się komuś zdobyć oryginalne używki to jest to do przłknięcia jesli chodzi o koszty. Technicznie najtrudniej jest z tylnymi błotnikami jeśli chodzi o wymianę bo trzeba rozwiercić wszystkie zgrzewy łaczące bok z resztą nadwozia i wspawać bok z GTA. Chcąc kupić nowe graty w ASO (bo wszystko jest dostępne) ceny zwalają z nóg. Ja poświęciłem 2 miesiące na szukanie wszystkich gratów 2 zderzaki,2 błotniki przód,2 kompletne nakładki progów zewnętrznych,nakładki progów wewnetrznych,połowa nadwozia tył żeby wykroic tylne błotniki. Nie udało mi się jedynie zdobyć tylnego daszka na klapę-szukałem szukałem i w końcu sie wkurzyłem i kupiłem sobie oryginalne 147 GTA heheh. W tym wypadku moje zdanie jest takie że jak przerabiać to całość,bo wtedy efekt jest zadowalający. Nie mówię tu już o przyjemności patrzenia na parking przed domem gdy stoją sobie razem 2 147 GTA. Odnośnie kosztów to mnie przeróbka kosztowała około 6 tyś w tym blacharz 800 za wymianę błotników tył, reszta roboty i malowanie robiłem sam.
    147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
    147 GTA 3.2 Q2
    156 2.5 V6 Q2-była
    Giulietta QV
    Mito QV
    75 3.0 V6 QV
    ALFETTA GTV 116 1976
    ALFETTA GTV 116 1981

https://www.facebook.com/okrajnikgarage

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia