Ja w 2.4 jtd po rozgrzaniu mam cały czas jakieś 87 bez znaczenia jak jade i jaka jest temperatura na zewnątrz.Cytat:
Napisał Pabel-diabel
Pewnie też masz termostat do wymiany.
Printable View
Ja w 2.4 jtd po rozgrzaniu mam cały czas jakieś 87 bez znaczenia jak jade i jaka jest temperatura na zewnątrz.Cytat:
Napisał Pabel-diabel
Pewnie też masz termostat do wymiany.
Temperatura otwarcia termostatu (wybita jest na termostacie)wynosi 83 lub 87 stopni celsjusza(sprawdź) więc logicznie rozumując temperatura pracy silnika musi oscylować około 90 stopni.Pełne otwarcie termostatu występuje przy temperaturze 97 stopni więc stojąc w korku temperatura ma prawo podnieść się do ponad 100 stopni (bezwładność termiczna układu).Dopóki nie zaświeci się kontrolka temperatury(włączy się przy 115 stopniach) to wszystko jest w porządku .Pozdrawiam
Witam :wink: u mnie po osiagnięciu 90stopni wskazówka stoi w miejscu :>> i wcale sie starac nie musze aby siegnęła tych 90stopni, normalna jazda i po pewnym czasie jest ok. Więc u Ciebie coś nie tak. :DDD Sam sie pogubiłem. :|?:Cytat:
Napisał Pabel-diabel
Podepnę się.
Mam do pracy 5,5 km. Zawsze jeżdżę z włączona klimą na automacie i 18 stopniach.
Dziś była temperatura powietrza 2 stopnie. Samochód stał od ponad 12 godzin nie odpalany. Dojerzdzając na miejsce wskazówka temperatury silnika była w połowie pomiędzy 70 a 90 nie otworzył się jeszcze termostat.
Wczoraj temperatura powietrza -2 stopnie. Samochód stał 9 godzin. Temperatura silnika lekko ponad 70 stopni.
Jak to wygląda u was na tak krótkich dystansach :?:
Rok temu wymieniałem płyn w chłodnicy i w międzyczasie były robione roboty przy układzie chłodzenia (termostat, demontaż webasto). Teraz kombinuję :oops:
Czy dolanie przez mechanika wody do płynu chłodzenia może wydłużyć okres nagrzewania silnika :?:
ja nie wiem...te uklady chlodzenia zyją chyba wlasnym zyciem... u mnie ciekawosta taka, która dzis odkryłem - wskazówka ani drgnie i trzyma 90 stopni (wszystko jedno czy w korku czy w trasie). ALE - stalem dzis w korku i ustawilem temp na 23 stopnie i wlaczylem nawiew powietrza na max.. i niespodzianka! - temperatura silnika rosnie...:/ zmniejszam nieco nawiew - spada do 90 st... what the f***?:?>)