wg mnie ten silnik chodzi normalnie... ale to tylko moje zdanie
Printable View
wg mnie ten silnik chodzi normalnie... ale to tylko moje zdanie
Mam identyczny problem jak autor tematu, komputer pokazuje ok, lambda działa ok, przepływka też. Co i w jakiej kolejności diagnozować??
Dzieki z góry za pomoc
ponawiam pytanie
Ta 166 z linku z filmikiem, ma z dużą pewnością rozrząd zrobiony na złych blokadach lub na marker, chodzi na wolnych obrotach w specyficzny sposób, z wydechu słychać jakby gubiła zapłon ale to nie wina zapłonu, zjawisko to nasila się w miarę nagrzewania silnika właśnie, przy temp. pracy ok. 90stopni silnik chodzi już wtedy jakby mu jednego gara brakowało.
Moim zdaniem także jest to wina rozrządu, tak jak pisze GrzesieKK.
Najpierw sprawdź czy pasek rozrządu ma wszystkie ząbki a następnie sprawdź czy jest dobrze ustawiony. dobre ustawienie na oryginalnych blokadach powinno pomóc.
Grzesiek, masz racje.. Taki efekt dają blokady z allegro. Ja dodam od siebie jeszcze, że prawdopodobnie uszkodzona sonda.
Panowie, taki trochę offtop, ale skoro o blokadach z allegro... za jakiś czas czeka mnie ustawianie rozrządu w V6 i pytanie: jakie kupić/pożyczyć blokady, żeby były OK?
Czy generalnie wszystkie z allegro są złe/podejrzane? Widziałem 2 różne zestawy, jeden po 200 coś, a drugi za 400 (polska firma HP) - oba omijać?
pozdr,
~tomaz
HP za te 400zł są do przyjęcia robiłem na nich, te po dwieście coś na śmietnik.
siemka,
u mnie silnik zacyna po chwili nierówno pracować, traci moc itp - czy moze miec na to wpływ jakas cewka - ale dlaczego po chwili zaczynałą by przebijac/
Witam! Chciałbym odgrzać nieco temat ponieważ mam problem ze swoją v6. Mianowicie od kilku dni chodzi nie równo,mam wraże nie że nie pali na jeden cylinder,trzęsie dość mocno motorem zarówno na LPG jak i na Pb.Odnoszę wrażenie że nieznacznie ale jednak spadła moc,inny nawet jest dźwięk pracy v6-stki,taki dziwny bulgot?!Wcześniej v-ka śmigała miodzio. Wrzuciłem filmik na Y.T http://www.youtube.com/watch?v=jHJadRnxIaI
Jutro jadę na komputer,ale może jakaś sugestia czy podpowiedź mile widziana.
Dodam że: świece wymieniane ok. 5tyś.
rozrząd 40tyś.