Koledzy, w alfie jest to tak rozwiązane że gumy na stabilizatorze są schowane i żeby sie do nich dostać trzeba sciągać kołyske. Wszystkie wachacze wymieniłem i dalej stukało, nawet na stacji diagnostycznej nie mogli dojść gdzie to stuka. Mój szwagier od którego kupiłem alfe jest mechanikiem i zna bardzo dobrze alfy, i powiedział, żebym wymienił gumy na stabilizatorze i ... i po wymianie cisza!! Tylko jeden problem koledzy... Guma kosztuje od 10zł do 40zł a wymiania od 200zł do 350zł... zależy jeszcze w jakim warsztacie. Najpierw dokładnie sprawdź zawieszenie na stacji diagnostycznej, jeśli powiedzą że wachacze są OK, to wymien te gumy i będziesz zadowolony :-)
---------- Post dodany o godzinie 00:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:09 ----------
Najlepiej jest pojechac na stacje kontroli, niech sprawdzą wszyskie wachacze, jeśli są ok to padły napewno gumy stabilizatora. koszt gumy od 10 do 40zł a żeby je wymienić trzeba ściągnąć całą kołyske... koszt wymiany we warsztacie od 200zł do 350zł... Smieszne, ale niestety prawdziwe...