Wymieniono mi 5 litrów oleju tyle było na rachunku zapłaciłem za olej 360 złotych jakiś Tutella G/I i za robocizne 130 złotych.
Printable View
Wymieniono mi 5 litrów oleju tyle było na rachunku zapłaciłem za olej 360 złotych jakiś Tutella G/I i za robocizne 130 złotych.
Czyli spuścili Tobie tyle ile wyleciało po odkręceniu korka. Reszta starego oleju została w konwerterze.
Pewnie tak było do rachunku zajrzałem jak zostałem spytany na forum. W Gdańsku byłem przejazdem więc się spieszyłem, ale teraz myślę czy nie powinni wymienić lub oczyścić filtra w skrzyni. Może wiesz ile oleju z rocznika 2004 powinno być w sportroniku.
Myślę, że standardowo w skrzyniach automatycznych koło 9-10l.
Filtr wymienia się w zależności od jego dostępności. Czasem jest na wierzchu, a czasem schowany i wymienia się go przy wyjętej skrzyni(np. jak w 4HP20)
Słuchajcie, chyba w skrzyni sporttronic powinien być olej syntetyczny czerwony o specyfikacji JWS3309, a ten kolegi Czyzewskiego to chyba półsyntetyk który się leje do fiatowskich skrzyń, poprawcie mnie jak się mylę? bo sam się umówiłem na wymianę w serwisie i nie chcę żeby mi wlali coś nieodpowiedniego. Właśnie chciałem powiedzieć wam o mojej wizycie w serwisie, jak im powiedziałem że mam sporttronica to powiedzieli że oni mogą sprawdzić błędy ale jak by coś było nie tak ze skrzynią to oni się do tego nie zabierają. Fajnie się znają w serwisie na tym co wyjechało z fabryki. Niestety za bardzo chyba nie mają styczności z tymi skrzyniami (jedynie selespeedy)
znalazłem olej tutela GI-V który pasuje do tej skrzyni. Mam nadzieje że koledze czyzewskiemu zalali właśnie ten olej. Za 5 litrów gościu na allegro chce 220zł. Ach ten serwis!!!
A w jakim modelu?
szczerze powiedziawszy to nie wiem, prawdopodobnie chodzi o grupę Fiat (przed chwilą pogrzebałem dokładniej), ponieważ ta skrzynia byłą montowana także w Lancii Thesis 2002-On V6 3.0L.