ja wszedłem w navi i odznaczyłem przy napisie active i ekran znikł
Printable View
ja wszedłem w navi i odznaczyłem przy napisie active i ekran znikł
hmmm... długo mi zeszło zanim pofatygowałem się odkręcić tą nawigację i sprawdzić czy odpięcie kabli pomaga. Niestety nie. Nawet jak odepnę wszystko od navi to komunikat nie znika.
Aha, jeżeli chodzi o płytkę to mam jakąś z 2000roku i nie mogę i tak wejść w żadne ustawienia. Może uszkodzona, nie wiem. Ale tak czy siak to tego natrętnego komunikatu się nie mogę pozbyć.
Marek ja dziś odpiąłem swoją Navi ale odpinałem akumulator. Po podpięciu aku poprosił o pin do ICS i tyle. Klikam w navi i jest komunikat "navigation system disabled" czy coś takiego, o pin do navi nie pytał. Wcześniej pisał "insert navi CD".
Co najważniejsze - NIE MA KOMUNIKATU! :D
Także odpinaj aku.
Co ciekawe, po odpięciu aku lepiej łapie mi stacje radiowe... Jak wcześniej miał problemy z czystym odbiorem lokalnych, tak teraz bez problemu złapał radio kraków na fabrycznej króciutkiej antence... Niesamowicie dziwne to auto...
krótka antenka jest od navi a nie od radia, antena radia wbudowana jest w tylną szybę. Te paski ogrzewania tylnej szyby u góry są gesciej ulozone i to jest wlasnie antena
No nie zabijaj mnie :) To po cholerę ją wymieniałem :D
no nie wiem po co ją wymieniałeś. Jak sciągniesz osłone słupka z lewej strony z tylu to tam jest wzmacniacz antenowy i przewody z niego podlaczone sa pod ta gorna czesc tych paskow na szybie i to jest wlasnie antena do radia.
ja nie posiadam w mojej alfe navi ale mysle ze komunikat jest wmiare prosty do przetłumaczenia np google -tłumacz po przetłumaczeniu wynika ze to informacja dla kierowcy "" alfa romeo system nawigacji poprowadzi dotrzeć do celu i pomóc w osiągnięciu celu .A kraju w którym przepis jest dostępny do odczytu należy obserwować .one mają pierwszeństwo przed instrukcjami wydanymi przez system nawigacji "" a nizej jest opcja OK która nalezy potwierdzic prawa gałka od ics i kozystac z navi .
OT: Czy zatem wersje bez navi nie mają anteny?