Czyli wszystko zależy od tego jak się trafi.
W naszych alfach mieliśmy 3 komplety, i w jednym przypadku była tragedia, w pozostałych 2 ok.
Printable View
Czyli wszystko zależy od tego jak się trafi.
W naszych alfach mieliśmy 3 komplety, i w jednym przypadku była tragedia, w pozostałych 2 ok.
Odpowiedz do Belfer27
Mam reflektory po FL
kupiłem kiedyś 1 reflektor Depo do fiata bravo,nie dało się go w ogóle wyregulować,także gdybym miał kupować jeszcze raz to bym nie kupił .Rozglądał bym się za używanymi.
ja w 145 chwale sobie Depo.
Wygląda na to, że miałem pecha. Mimo pozytywnych opinii drugi raz już bym nie próbował szczęścia i kupiłbym używane. Teraz pozostaje mi zabawa z podkładkami.
Kupiłem nowe lampy, a nie używane. Rozumiem, że rozkręcenie lampy oznacza utratę gwarancji. Kupując nowe lampy zakładam, że są dobre, chyba, że w przypadku DEPO jest inaczej.Cytat:
Nie montowałem ich od razu do samochodu, tylko rozkręciłem, rozebrałem i złożyłem na nowo - po swojemu. Wszystko dokładnie spasowałem, dokręciłem, uszczelniłem silikonem (na uszczelnienie tych lamp też warto zwrócić uwagę, klej jest wszczykiwany punktowo, a nie po całej krawędzi na spojeniu plastiku ze szkłem, więc lampy będą parowały...) i jest wszystko OK. One są dobre, ale złożone i spasowane niedbale...
Dla mnie te lampy nadają się tylko do kosza ale niestety nie stać mnie na nowe. Tak to jest, że oszczędny traci dwa razy :(
Rozpocząłem ten temat, ku przestrodze innych ponieważ bardzo mnie te lampy wkurzyły i rozczarowały. Jeżeli ktoś woli uniknąć tego co ja doświadczyłem z tymi lampami to gorąco je odradzam. Jeżeli ktoś miał więcej szczęścia to gratuluje.
Z tego co tu piszemy wynika, że depo tak, ale tylko soczewki, zwykłe odbłyśniki nie.
Od siebie dodam, że również nie jestem zadowolony z wyrobów lampopodobnych firmy Depo, zamontowałem jedną taką do Opla Corsy i muszę powiedzieć, że ten zamiennik ma się nijak do oryginału - mam porównanie bo wymieniłem tylko jeden reflektor i obecnie z lewej strony mam plamę światła i nic (DEPO) a z prawej dość dobrze równomiernie oświetloną przestrzeń (oryginał Valeo). Dodam tylko, że oba reflektory regulował diagnosta na przeglądzie i sam nie był zadowolony z efektu ale najważniejsze, że nie oślepiam innych.
Myślę, że dość obiektywnie mogę sie wypowiedzieć na temat lamp Depo do 145. Z racji tego, że moja prawa Hella uzyskała przypadłość typową dla tych lamp, a dwie kupione na Allegro okazały się złomem, postanowiłem kupić Depo, dwie od razu, aby nie było różnicy. Lampy wykonane bardzo estetycznie i solidnie, szkło uszczelnione z dużymi przerwami. Silniczki przełozyłem z lamp Helli dopasowujac długośc siłownika. Lampy montuje sie bez problemu, jedynie brak metalowych wzmocnień w gniazdach nakrętek. Przy prawidłowym montażu nie ma problemu z ustawieniem i regulacją, wszystko działa. Jeśli chodzi o światło - bardzo ostra granica światłocienia i niestety dwie łuny wewnątrz snopu świateł ,wyraźnie jaśniejsze. No i to co najgorsze, grill kiepsko się zatrzaskuje na dolnych bolcach, mają inny kształt. Wniosek, dorażnie tak, ja wracam do Helli, czekam na nowe, zamówione, nawet nakrętki nowe w ASO zamówilem. Miałem tez okazję przymierzyć lampę TYC, jeśli musicie wybrać TYC jest nieco lepsza.