Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: Lampy przednie DEPO - ostrzeżenie

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Czyli wszystko zależy od tego jak się trafi.
    W naszych alfach mieliśmy 3 komplety, i w jednym przypadku była tragedia, w pozostałych 2 ok.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Świeżak Avatar J.A.N
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo156 1.9 JTD 8V 115 KM 2003

Domyślnie

Odpowiedz do Belfer27

Mam reflektory po FL
    156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

kupiłem kiedyś 1 reflektor Depo do fiata bravo,nie dało się go w ogóle wyregulować,także gdybym miał kupować jeszcze raz to bym nie kupił .Rozglądał bym się za używanymi.

tomkolp
    Gość

Domyślnie

ja w 145 chwale sobie Depo.

rafalg78
    Gość

Domyślnie

Wygląda na to, że miałem pecha. Mimo pozytywnych opinii drugi raz już bym nie próbował szczęścia i kupiłbym używane. Teraz pozostaje mi zabawa z podkładkami.

Nie montowałem ich od razu do samochodu, tylko rozkręciłem, rozebrałem i złożyłem na nowo - po swojemu. Wszystko dokładnie spasowałem, dokręciłem, uszczelniłem silikonem (na uszczelnienie tych lamp też warto zwrócić uwagę, klej jest wszczykiwany punktowo, a nie po całej krawędzi na spojeniu plastiku ze szkłem, więc lampy będą parowały...) i jest wszystko OK. One są dobre, ale złożone i spasowane niedbale...
    Kupiłem nowe lampy, a nie używane. Rozumiem, że rozkręcenie lampy oznacza utratę gwarancji. Kupując nowe lampy zakładam, że są dobre, chyba, że w przypadku DEPO jest inaczej.

Dla mnie te lampy nadają się tylko do kosza ale niestety nie stać mnie na nowe. Tak to jest, że oszczędny traci dwa razy

Rozpocząłem ten temat, ku przestrodze innych ponieważ bardzo mnie te lampy wkurzyły i rozczarowały. Jeżeli ktoś woli uniknąć tego co ja doświadczyłem z tymi lampami to gorąco je odradzam. Jeżeli ktoś miał więcej szczęścia to gratuluje.

Użytkownik Romeo Avatar Piotras
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 2.5 \6/

Domyślnie

Cytat Napisał rafalg78 Zobacz post
    Wygląda na to, że miałem pecha. Mimo pozytywnych opinii drugi raz już bym nie próbował szczęścia i kupiłbym używane. Teraz pozostaje mi zabawa z podkładkami.

Kupiłem nowe lampy, a nie używane. Rozumiem, że rozkręcenie lampy oznacza utratę gwarancji. Kupując nowe lampy zakładam, że są dobre, chyba, że w przypadku DEPO jest inaczej.

Dla mnie te lampy nadają się tylko do kosza ale niestety nie stać mnie na nowe. Tak to jest, że oszczędny traci dwa razy

Rozpocząłem ten temat, ku przestrodze innych ponieważ bardzo mnie te lampy wkurzyły i rozczarowały. Jeżeli ktoś woli uniknąć tego co ja doświadczyłem z tymi lampami to gorąco je odradzam. Jeżeli ktoś miał więcej szczęścia to gratuluje.

no to ja chyab wygrałem

Użytkownik Świeżak Avatar J.A.N
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo156 1.9 JTD 8V 115 KM 2003

Domyślnie

Cytat Napisał rafalg78 Zobacz post
    Dla mnie te lampy nadają się tylko do kosza ale niestety nie stać mnie na nowe. Tak to jest, że oszczędny traci dwa razy .
    Zgadzam się z kolegą w 100% dziadowskie oszczędności są gorszę - san teraz tego gów.. doświadczam !!!

Zaoszczędziłem troczę siana ale nie opłaciło się
    156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Z tego co tu piszemy wynika, że depo tak, ale tylko soczewki, zwykłe odbłyśniki nie.

Użytkownik Świeżak Avatar jj82
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147 1.6 T.S. ECO

Domyślnie

Od siebie dodam, że r&#243;wnież nie jestem zadowolony z wyrob&#243;w lampopodobnych firmy Depo, zamontowałem jedną taką do Opla Corsy i muszę powiedzieć, że ten zamiennik ma się nijak do oryginału - mam por&#243;wnanie bo wymieniłem tylko jeden reflektor i obecnie z lewej strony mam plamę światła i nic (DEPO) a z prawej dość dobrze r&#243;wnomiernie oświetloną przestrzeń (oryginał Valeo). Dodam tylko, że oba reflektory regulował diagnosta na przeglądzie i sam nie był zadowolony z efektu ale najważniejsze, że nie oślepiam innych.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lębork
    Auto
    Alfa 145 QV, Fiat Coupe 2,0 16V, AR 156TS Lift

Domyślnie

Myślę, że dość obiektywnie mogę sie wypowiedzieć na temat lamp Depo do 145. Z racji tego, że moja prawa Hella uzyskała przypadłość typową dla tych lamp, a dwie kupione na Allegro okazały się złomem, postanowiłem kupić Depo, dwie od razu, aby nie było różnicy. Lampy wykonane bardzo estetycznie i solidnie, szkło uszczelnione z dużymi przerwami. Silniczki przełozyłem z lamp Helli dopasowujac długośc siłownika. Lampy montuje sie bez problemu, jedynie brak metalowych wzmocnień w gniazdach nakrętek. Przy prawidłowym montażu nie ma problemu z ustawieniem i regulacją, wszystko działa. Jeśli chodzi o światło - bardzo ostra granica światłocienia i niestety dwie łuny wewnątrz snopu świateł ,wyraźnie jaśniejsze. No i to co najgorsze, grill kiepsko się zatrzaskuje na dolnych bolcach, mają inny kształt. Wniosek, dorażnie tak, ja wracam do Helli, czekam na nowe, zamówione, nawet nakrętki nowe w ASO zamówilem. Miałem tez okazję przymierzyć lampę TYC, jeśli musicie wybrać TYC jest nieco lepsza.