będzie to ta kostka?
i wystarczy ją otworzyć i przeczyścić?
Printable View
będzie to ta kostka?
i wystarczy ją otworzyć i przeczyścić?
dokładnie ta. wyczyść styki i sprawdź czy któryś nie siedzi głębiej. rozpinaj na odłączonym akumulatorze, inaczej potem samochód nie odpali. ewentualnie zdejmij potem minus na parę minut.
ps. ona się rozsuwa z boku i dopiero możesz otworzyć!!
Styki przeczyszczone na kostce sprawdzany 3 razy na trzech różnych programach diagnostycznych i zero błedów a silnik nadal drży zanik osiągnie ok 80 C potem pracuje idelanie oraz przez kilka pierwszych sekund na ssaniu. Przyczyną dragania zimnego silnika może być termostat ? chodź działa on poprawnie albo może kończy sie silnik bo po przysłonięciu częściowym rury wydechowej jest tzw "pierdzenie" ale tylko gdy silnik jest zimny czyli drży potem wszystko ok gdy się doda gazu na zimnym też jest ok nie kopci nie czuć oleju. Proszę jeszcze o jakieś pomysły co dalej robić bo szkoda się jej pozbyć.
dzisiaj przełożyłem od kolegi świece i przewody wraz z cewkami i nic pracy silnika nie zmieniło a u niego na moich tak jak na jego to i na moich idelanie pracował i co zauważyłem wieczorem że na wolnych obrotach mam przebicia na jakego jak i na moich a u niego nie ma przecić czy może to być wina masy? czy może jakiej kable robią zwarcie dodam że po dodaniu nawet minimalnie gazu przebić nie ma tylko występują one na wolnych obrotach.
Witam wznawiam temat.Chciałem się dowiedzieć czy znaleziono rozwiązanie problemu. Od pewnego czasu występuje u mnie podobny problem silnik przez chwilę po odpaleniu pracuje bardzo nierówno, dodanie gazu i praca przez chwilę na wyższych obrotach rozwiązuje problem.