Z tego co wiem JTD 140 i JTDM 2.4 175 PS w Seri mają te same sprzęgła. Ciekawe co tam siedzi.
Z tego co wiem JTD 140 i JTDM 2.4 175 PS w Seri mają te same sprzęgła. Ciekawe co tam siedzi.
Tak mi pokazało w katalogu ze sprzęgłami. Może ktoś rozwieje tą zagadkę ?:D
Jak kupowałem to auto już wiedziałem, że dwumas będzie do wymiany, ale i tak planowałem wymianę na mocniejszy więc nie robiło mi to różnicy, tak więc ta zajechana część to nie moja robota:)
Co do przegubów to się zobaczy:) Nie będę ich katował...przynajmniej postaram się:D
A co do kosztów, to niestety tanio nie było, ale przynajmniej wiem co mam i z pewnymi rzeczami problemów w najbliższym czasie nie powinno być:)
A powiedz kecaj77,jak w warunkach miejskich zachowuje się to sprzęgło,czy jest tak konfortowe jak w przypadku serii? Chodzi mi konkretnie, czy aby nie trzeba murzyńskiej nogi do wciskania sprzęgła?
Sprzęgło zachowuje się bardzo przyjemnie:) Chodzi tak jak powinno, w jeździe miejskiej jest tak samo jak było, nic nie szarpie itp. Jest to dobry zestaw:)
A co do sprzęgła z 1,9jtd 16v i 2,4jtd 20v to są zupełnie różne, wiem, bo mam oba w domu:) Jedno z poprzedniej, a drugie z Thesisa ojca. Z tego co się orientuje to też w 1,9jtd 140 jest inne niż w 1,9jtd 150, dlatego może Tobie Kinol dobrali to od 2,4:) Bo tu możliwe, że są zbliżone, a Ty nie masz 140 tylko 150.
Pozdro
oj kolego - masa roboty, wkladu, czasu i checi :) szacunek ogromny i za to piekny wynik :) graty rowniez dla Cinka - jestem pod wrazeniem !
ten IC zmiescil sie bez problemu przed dwiema seryjnymi chlodnicami ? czy cos trzeba bylo zmieniac ?
Z tego co mi wiadomo to obyło się bez większych przeróbek, nic nie jest wycinane no i zderzak mogę normalnie ściągnąć.
Pozdro
Tak widziałem przed modami , już wtedy prezentowało się zacnie , Jako posiadacz części z twojej poprzedniej alfy , życze ci :
Dużo radości z jazdy
Dużo pieniędzy na paliwo
Mało awarii
Więcej Km i Nm
i oczywiście trzymam kciuki ( bo jesteś fajny chłopak :P) i do zobaczenia na spocie :)