musisz znaleźć jakieś dziecko co przeciśnie się przez otwór na narty ;)
a tak serio to może te wkładki są tylko zamarznięte, polej gorącą wodą i może puszczą
Printable View
tylko uważaj na szybę.:)
Po ponad roku posiadania Alfy naprawiłem wreszcie otwieranie drzwi z kluczyka od strony kierowcy:D Teraz mam w razie co dwa wejścia:) Ktoś wspominał kiedyś że nasze wkładki to tylko wymiana bo się nie da ich rozebrać i zrobić - nieprawda:P U mnie był ułamany jeden element (foto później) którego nijak nie da rady czymś zastąpić więc wziąłem drugą wkładkę która była dobra, rozebrałem je, poprzekładałem zapadki i teraz wszystko śmiga jak nowe. Od razu też wywaliłem zamek i obydwie te rzeczy umyłem i nasmarowałem obficie Hipolem bo był najbliżej:)
BTW, ktoś rozbierał przedni zamek?? Rozkręciłem śrubki ale nie chciał się rozłożyć...
Ja próbowałem go rozkręcić ale prace moje zakończyły się na tym samym etapie co Twoje:D ale mam niestety w Koszalinie zamek który jest już złachany i posłuży jako królik doświadczalny:)
Zrób foto relację bo przy kręceniu zamkiem czuć że mojemu przydało by się gruntowne czyszczenie, ciężko pracuje. Ale najważniejsze że po dzisiejszym przymrozku podszedłem, przekręciłem i auto otwarte:D
Zamek czy wkładka Ci ciężko pracuje?
Ja na zimę odłączam przekaźnik centralnego, tak że pilot tylko uzbraja alarm. Zamek to i tak tylko sekunda dla złodzieja, a wiem że otworze dzwi. Przy mrozie poniżej - sześciu u mnie jest lipa. :/
No ja w zeszłym roku zimą w ogóle nie zamykałem drzwi kierowcy, pół roku stała otwarta:D
Łukaszku, zamek oczywiście, wkładka przecież jest jak nówka funkiel:)
Ja tam zawsze smaruje zamki i uszczelki przed zimą i od 2 lat problemu nie mam... Do wkładki smar techniczny a na uszczelki wazelina albo silikon w spray'u z Kauflanda za 3zł :D i problem z głowy... A jak ktoś zacznie szaleć z WD40 to na przyszłe lata (dokładnie zimy) będzie miał masakrę, jak wypłucze wszystko co pozostało jeszcze z fabryki.
Pozdrowionka
http://img705.imageshack.us/img705/6...jcie0174mq.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Po lewej w kółku miejsce gdzie brakuje kawałka bolca:)