-
Bezpiecznik nie - skoro sam mowisz ze jedno sie swieci, a tam na gorze swiecilo ale przestalo.
A wymieniales same zaroweczki czy razem z oprawkami? Bo te oprawki sa strasznie dziadowskie i ja bym obstawial wlasnie brak styku na tych oprawkach.
U siebie je troche zmodyfikowalem bo tez potrafilo wszystko byc na swoim miejscu a nie swiecilo sie....
-
Siekier, trafiłeś w sedno jednego z problemów :)
Dzisiaj rozebrałem jeszcze raz to wszystko i okazało się, że w panelu ze wskaźnikami przepaliły się wszystkie żarówki oprócz tej od rezerwy paliwa i przegrzania silnika. Dziwne, że stało się to przy wymianie podświetlenia zegarka ale jednak stało się. W miejsce tych 4 spalonych wstawiłem diody LED lecz okazało się, że są zbyt jasne i zamiast pomarańczowo-czerwonego koloru miałem jasno-różowo-fioletowy :P kupiłem zwykłe żaróweczki po 80gr i jest OK.
Natomiast w pokrętłach sprawa polegała na braku styku w oprawkach żaróweczek, tak jak Siekier sugerował :)
-
Pytanie, czy żarówki podświetlające gałkę siły nawiewu są takie same jak np. w zegarku, czyli 1,2Wat, 12Volt? Aha i ile ich tam siedzi .... ;]
Ostatnio mam problem z żarówkami, jak nie przepalona od rejestracji to postojówka, jak z tym się uporałem to szlag trafił wskaźnik paliwa, teraz zdechło podświetlenie siły nawiewu...czyżby coś było nie tak z elektryką, czy po prostu nadszedł czas na te żarówki?
-
witam.
tez ostatnio pojawił mi sie ten problem z brakiem podświetlenia zegarów środkowych tzn. było tak podświetlał sie tylko licznik z temp. wiec rozebrałem panel i wymieniłem wszystkie zeróweczki na nowe ale po poskładaniu do kupy wszystkiego niestety nie zaświeciła ani jedna więc ponownie rozebrałem panel i sprawdziłem żaróweczki pod akumulatorem były dobre poźniej sprawdziłem napięcie na taśmie idącej do żarówek i było ok 7,5 coś mi się wydaje ze to jest za mało.
Co jest winne temu ze nie swiecą. czy tylko już wymiana na nowy panel??
prosze o pomoc.