No panowie uszczelka Raiza dla modelu 77 KW nie pasuje do mojego auta - więc napewno mam inna moc silnika - ciekawe jaką może rzeczywiście te 85KW ,zobaczymy po innych częściach,zagadka trwa nadal
Printable View
No panowie uszczelka Raiza dla modelu 77 KW nie pasuje do mojego auta - więc napewno mam inna moc silnika - ciekawe jaką może rzeczywiście te 85KW ,zobaczymy po innych częściach,zagadka trwa nadal
Hmm u mnie wszystko dobrze wyskoczyło, tylko wyskoczyła wersja progresive, gdzie jak dobrze przy rejestracji i tłumaczeniach gdzieś tam chyba distinktive pisało
105 KM ma turbinę, bez zmiennej geometrii, sterowaną zaworem upustowym westgate, ponadto ma egr sterowany podciśnieniowo, zlokalizowany jest on bezpośrednio przy kolektorze wydechowym na górze. Wersje 110 i 115 mają egr przy kolektorze dolotowym i jest on sterowany elektromagnesem. 105 KM nie ma przepustnicy dogaszającej silnik, zlokalizowanej na kolektorze dolotowym. Takie przepustnice występują tylko w silnikach o mocy 110 i 115 KM.
To powinno łatwo Cię naprowadzić, bo wszystko co napisałem widać po otwarciu maski i zdjęciu pokrywy.
no opis pasuje do 77 KW a jednak uszczelka pokrywy zaworów nie pasuje i czujnik położenia wału też
Załącznik 26590Załącznik 26588Załącznik 26591Załącznik 26592
Po tych fotkach to ewidentnie pasuje mi pod 105 KM.
na 200% nie jest to 115 km.
no to musi być wersja 110 KM bo uszczelka pokrywy nie pasuje a od 110 i 115 pasuje - to jakaś dziwna mieszanka może z przeskoku miesięcy produkcji - ktoś wcześniej wspominał że 105 miały pokrywy zaworów alu i też ktoś spotkał się ze 110 alu,a tak z drugiej strony to brief kłamie?hmmm dziwne bo to oryginalny dokument pochodzenia auta.no cóż ważne żeby mi części pasowały - w siedzenie wgniata na potwierdzenie mam mandat z dzisiaj:)