Robiłem (wiosną) w Vtechu swoja alfę i ceny były naprawdę promocyjne - 1200zł
Printable View
Robiłem (wiosną) w Vtechu swoja alfę i ceny były naprawdę promocyjne - 1200zł
Z hamownią?Cytat:
Napisał Maciek-156
No jak efekty? jak możesz wrzuć wykres.
Z góry dzieki :)
Hamownia jest obowiązkowa - na słowo byś uwierzył??? chciałem podnieść parametry bardzo delikatnie tak do 20% - jest rewelacyjnie.
http://www.forum.alfaholicy.org/
Gratuluję sympatycznego wykresu :)
Moc i moment dodany z głową. Przeguby i sprzęgło powinny posłużyć ;)
Mam nadzieję, że w moim przypadku zbliżę się lub przekroczę magiczne 200 KM
Z tą hamownią to chodziło mi o to czy jest w cenie :)
Twój silnik w 159 ma fabrycznie 200 KM i jest podciągnięty tylko i wyłącznie za pomocą elektroniki(mapa paliwowo-powietrzna). Z tego co mi sie gdzies przewinęło przed oczami na necie to w którejś wersji fabrycznie na tym silniku ma 220 KM. Znajomy podciągał jeden i wydusili 240 KM, ale to juz był hard core, podobno już mapa jest tak zmodyfikowana przy tych 220 ze trudno coś już "ulepszyć" bez wpływu na podzespoły silnika.Cytat:
Napisał ralf1977
Niestety jeszcze nie mam 159 :(Cytat:
Napisał bosniak_sg
Za to jestem szczęśliwym posiadaczem 156 sportwagon 2,4 20v 175 KM :)
Mam nadzieję już niedługo ~ 200 KM
Jeszcze nie wiem, do którego machera się wybiorę ale będzie to V-tech albo Masters
Wiem, ze Twój silnik ma 175 KM, pisalem tylko, że Twój silnik (bo jest taki sam) w modelu 159 ma 200KM fabrycznie, a moc jest podniesiona fabrycznymi ustawieniami mapy. To tak samo jak z modelem 2,4 JTD 10v 140 i 150 KM, różnica w mapach.
upss, nieuwaga, przepraszamCytat:
Napisał bosniak_sg
Być może ja też dziwnie sformuowałem zdanie i dlatego ciężko zrozumieć :oops:
Turbina poszła do regeneracji, facet powiedział, że sie "rozbiegała", na wałku miała luz 0,5 mm a nie dopuszczalny 0,02-0,05mm. Do wymiany, korpus, wałek, łożyska i uszczelnienia, potem ważenie i doważanie, całość naprawy 1200 zł. + przesyłka.