u mnie dziala plus, era , orange nie i play tez nie
Printable View
u mnie dziala plus, era , orange nie i play tez nie
raczej słuchawka powinna zniknąć jeśli telefon sprawny, ja mam kartę z plusa i w moim aucie jego karta/rozmowy/sms działa bez zarzutu, nie sprawdzałem innych sieci.
U mnie już druga z orangina śmiga bez zastrzeżeń.
czarna magia...ma ktos 166 z tel kolo Radomia?
Jest tak, jak pisze kolega blacalfa - na początku był analogowy NMT450 (stary Centertel i cegłówki), później wszedł GSM900, a następnie GSM1800. Polkomtel i PTC budowały swoją sieć w oparciu o 900, a Idea dostała na 1800. W uproszczeniu 900 lepiej sprawdza się poza miastem, a 1800 w mieście (różnice w wielkości komórek wynikające z właściwości poszczególnych częstotliwości - znowu w uproszczeniu - im wyższa częstotliwość, tym mniejszy zasięg). Dlatego też na początku Idea miała tylko zasięg w miastach. Później wszyscy dostali koncesję na wszystkie częstotliwości (w międzyczasie dołączył P4) i zaczęli uzupełniać "dziury". Telefon w 166 działa na 900 więc tam, gdzie jest 1800 (lub 1900) działać nie będzie, bo "nie widzi", tych częstotliwości.
Zastosowany w ICSie telefon to Siemens S4, pierwszym dwuzakresowym z serii S był S11 - pomiędzy nimi były jeszcze S6, S8, S10 (pierwszy na świecie z kolorowym wyświetlaczem) oraz SL10 (pierwszy na świecie slajder). Czyli teoretycznie podmieniając S4 na S11 można nieco stjuningować ICSa i uzyskać zasięg tam, gdzie go nie ma. Operacja skomplikowana i czasochłonna.
Clear?
clear. dalem d...py bo myslalelm ze jest jedna antena okazalo sie ze sa dwie jedna od radia druga od navi i tel. podlaczylem antene i wszystko zaczelo smigac jest zasieg sluchawka zniknela telefon wybiera i odbiera rozmowy jest dzwiek w glosniku natomiast nie slychac mnie czyli brak mikrofonu. pytanie zdjolem kratke z 3 czujnikami czy ktorys z tych czujnikow robi za mikrofon czy wszystkie 3 to alarm a powinno tam byc jeszcze cos w formie mikrofonu bo jest wolna czarna kostka 2pinowa
czy ktos moze zrobic zdjecie tego mikrofonu???