miałam tak w poprzednim aucie ,nie alfa a 2litrowe mondeo i winą były kable WN na których widać było w nocy iskry zwłaszcza w wilgotne dni działo się to ( chodzi o gaśnięcie auta przy wysprzęglaniu)
Printable View
miałam tak w poprzednim aucie ,nie alfa a 2litrowe mondeo i winą były kable WN na których widać było w nocy iskry zwłaszcza w wilgotne dni działo się to ( chodzi o gaśnięcie auta przy wysprzęglaniu)
v6 nie ma przewodow WN :P
Szukam tego na allegro i sklepach internetowych i nic. Ma to jakąś inną nazwę może?
Jutro fakt, będę dzwonił po sklepach, ale chce się upewnić czy będą wiedzieli o co mi chodzi. Szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam się z taką częścią.
Na razie nie kupuj ślepo części, zaworek zwrotny od separatora to w sumie tylko używka, nowy tylko ASO i cena chora w setkach złotych liczona ;] Moja rada, zdjąć odpowietrzenie od separatora, króciec na kolektorze zaślepić, wąż do separatora zaślepić, i jeździć obserwować zmiany, równie dobrze możesz mieć problemy z obwodem odsysanie par paliwa i łapaniem przez niego lewego powietrza.
O tym napisałem napisałem, kolektor zaślepić czy jak wolisz dolot nie otwieramy ścieżki lewizny tylko zostawiamy otwarte odpowietrzenie silnika
Słuchaj mnie uważniej, odpowietrzenie silnika w 24V powiązane jest z dolotem w miejscu między MAF a przepustnicą, jak wąż na separator zostawisz nie zaślepiony, to nim powietrze zassie skrzynia korbowa i odda przez odpowietrzenie z dekla rozrządu w dolot za MAF czyli wpuści lewiznę w dolot fałszując pomiar MAF.
Niestety nie bardzo Cię słyszę a tym bardziej rozumiem co piszesz. Możesz wrzucić jakis schemat prostego układu z V6 24v bo to że odpowietrzenie skrzynie wchodzi w dolot miedzy przepustnica a przepływką to wiem nawet z silnika 12V ale skąd do skrzyni bierze powietrze tego nie wiem