W przypadku jtd można robić podobnie, tylko rozglądanie zacząć po 600 km :D
Printable View
a u mnie też pokazuje jak jej się chce raz na maxa potem jak zgaszę na chwilę i odpalę to potrafi pokazać połowę ale najgorzej jest przy rezerwie.. włączam zapłon jest na jednej kresce gaszę i włączam drugi raz świeci się rezerwa albo jadę spada do rezerwy a jak zgaszę i odpalę to znów na jednej kresce.. ale pal to licho ie zaczepiam tego bo jak kolega powiedział można sobie biedy narobić
racja ja też już się przyzwyczaiłem
Kurcze strasznie denerwująca sprawa, jednak postawowie z tym walczyć...
Tylko czy to wina pływaka (bo to zwykły potencjometr pewnie z resztą wytarty) czy może coś ze wskazówką...
Zagłębiał się ktoś w tym temacie?
A moze ktoś wie czy da się dokupić w ASO sam pływak i jaki ma numer?
a ja mam tak: czasem jest ok kilka dni ,czasem jest faktycznie ok 10litrów a pokazuje maxa z tym że po kilku kilometrach spada do faktycznego stanu ..... z kontrolką rezerwy jest podobnie czasem świeci a po następnym odpaleniu już nie .... pomykam na LPG więc tak bardzo nie przeszkadza ale jest denerwujące
U mnie jest w porządku ze wskażnikiem, ale przestraszyłem jakieś 3 tygodnie temu, bo też pomykam na LPG no i zatankowałem benzyny na włączonym silniku tak z 20 litrów, miałem połówkę to wychodziło ze będzie 3/4 zbiornika wsiadam jadę i dalej na połowie stoi, zgasiłem odpaliłem to samo, dopiero po godzinie wskaźnik zaczął działać.
Camel* słuchaj jak się jeździ na LPG to trzeba się przyzwyczaić do cudnego wskaźnika stanu i po każdym tankowaniu kasować mały licznik :)
Żeby zapomnieć o tej wskazówce to trzeba założyć gazzzz :)
A tak szczerze mówiąc co to wariuje...? wskazówka czy pływak w baku (to zwykły potencjometr)
pomijając 156 czy inne modele też na to cierpiały...? może by coś dopasował od czegoś innego...?
Mam to samo :mad: dziś zalałem za 50 zł wskazówka troszkę się podniosła a po chwili opadła do rezerwy a wszystko się zaczęło gdy mechanik wymienił pompę paliwa po tej operacji zaczęło szaleć nawet kręciłem pływakiem by go ustawić ale działało krótki czas. Moim zdaniem to pływak jest winny