Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Temat: Wskaźnik paliwa

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _Mumin_
    Mieszka w
    W-W
    Auto
    156 1.9 JTD 105KM

Domyślnie

Cytat Napisał Xenocyd Zobacz post
    tankuj pod korek i zeruj maly licznik - jak stuknie 450 km przejechanych po miescie to powoli czas rozgladac sie za stacja
    W przypadku jtd można robić podobnie, tylko rozglądanie zacząć po 600 km
    Bunga, bunga per tutti!

jacko
    Gość

Domyślnie

a u mnie też pokazuje jak jej się chce raz na maxa potem jak zgaszę na chwilę i odpalę to potrafi pokazać połowę ale najgorzej jest przy rezerwie.. włączam zapłon jest na jednej kresce gaszę i włączam drugi raz świeci się rezerwa albo jadę spada do rezerwy a jak zgaszę i odpalę to znów na jednej kresce.. ale pal to licho ie zaczepiam tego bo jak kolega powiedział można sobie biedy narobić

Użytkownik Rowerzysta Avatar Cezi
    Mieszka w
    Augustów
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2004 FL

Domyślnie

Cytat Napisał jacko Zobacz post
    a u mnie też pokazuje jak jej się chce raz na maxa potem jak zgaszę na chwilę i odpalę to potrafi pokazać połowę ale najgorzej jest przy rezerwie.. włączam zapłon jest na jednej kresce gaszę i włączam drugi raz świeci się rezerwa albo jadę spada do rezerwy a jak zgaszę i odpalę to znów na jednej kresce.. ale pal to licho ie zaczepiam tego bo jak kolega powiedział można sobie biedy narobić
    He he to samo mam. Odpalam jest mało diesla ale bez rezerwy, podjadę jakieś 10km gaszę, później odpalam i zapala się rezerwa, dojeżdżam do domu znów gaszę z rana odpalam i przez następne 3-4 dni jest znów spokój bez rezerwy...Denerwujące trochę ale nie zwracam na to uwagi...

jacko
    Gość

Domyślnie

racja ja też już się przyzwyczaiłem

Użytkownik Pirat drogowy Avatar ziulek61
    Mieszka w
    100-lica
    Auto
    Citroen C4GP 1.6hdi + Citroen C1 1.0B

Domyślnie

Kurcze strasznie denerwująca sprawa, jednak postawowie z tym walczyć...
    Tylko czy to wina pływaka (bo to zwykły potencjometr pewnie z resztą wytarty) czy może coś ze wskazówką...
    Zagłębiał się ktoś w tym temacie?

A moze ktoś wie czy da się dokupić w ASO sam pływak i jaki ma numer?

Camel*
    Gość

Domyślnie

a ja mam tak: czasem jest ok kilka dni ,czasem jest faktycznie ok 10litrów a pokazuje maxa z tym że po kilku kilometrach spada do faktycznego stanu ..... z kontrolką rezerwy jest podobnie czasem świeci a po następnym odpaleniu już nie .... pomykam na LPG więc tak bardzo nie przeszkadza ale jest denerwujące

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

U mnie jest w porządku ze wskażnikiem, ale przestraszyłem jakieś 3 tygodnie temu, bo też pomykam na LPG no i zatankowałem benzyny na włączonym silniku tak z 20 litrów, miałem połówkę to wychodziło ze będzie 3/4 zbiornika wsiadam jadę i dalej na połowie stoi, zgasiłem odpaliłem to samo, dopiero po godzinie wskaźnik zaczął działać.
    Camel* słuchaj jak się jeździ na LPG to trzeba się przyzwyczaić do cudnego wskaźnika stanu i po każdym tankowaniu kasować mały licznik

Gresus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ziulek61 Zobacz post
    Kurcze strasznie denerwująca sprawa, jednak postawowie z tym walczyć...
    Tylko czy to wina pływaka (bo to zwykły potencjometr pewnie z resztą wytarty) czy może coś ze wskazówką...
    Zagłębiał się ktoś w tym temacie?

A moze ktoś wie czy da się dokupić w ASO sam pływak i jaki ma numer?
    Jak będą jakieś rezultaty to daj znać bo u mnie jest podobnie. Mam spaloną żarówke we wskaźniku to zanideługo się do niego dobiore i przeczyszcze styki.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar ziulek61
    Mieszka w
    100-lica
    Auto
    Citroen C4GP 1.6hdi + Citroen C1 1.0B

Domyślnie

Żeby zapomnieć o tej wskazówce to trzeba założyć gazzzz

A tak szczerze mówiąc co to wariuje...? wskazówka czy pływak w baku (to zwykły potencjometr)
    pomijając 156 czy inne modele też na to cierpiały...? może by coś dopasował od czegoś innego...?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar skipas
    Mieszka w
    Rawicz (okolice)/Grodzisk Wlkp
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V GRIGIO STROMBOLI 2007r/Peugeot 308 SW 1.6HDI 2010r

Domyślnie

Mam to samo dziś zalałem za 50 zł wskazówka troszkę się podniosła a po chwili opadła do rezerwy a wszystko się zaczęło gdy mechanik wymienił pompę paliwa po tej operacji zaczęło szaleć nawet kręciłem pływakiem by go ustawić ale działało krótki czas. Moim zdaniem to pływak jest winny