Napisał Bedboys
Co oni tam wypisują ?? Gościu pisze ze kupił JTD i musiał wymieniać sonde ??? Następny że ma 166 JTD i pali mu 4 litry na trasie i 5 w mieście - co za pierdoły.
Parwdą jest że AR wymaga większego zangażowania w auto większej kultury technicznej, ale czy części sąd droższe ??? - przy takiej ilości i wyborze zamienników nie sądzę - oczywiście porównując do samochodów o podobnym zaawansowaniu technicznym pod względem silnika i zawieszenia - nie porównując np do Golfa III 1,8 8V bo to nie o to chodzi w takim przypadku Golf będzie tańszy pod każdym względem. Ale porównując np do Passata B5 z silnikiem 2,5 TDI - już może być różnie.
Poza tym z kąd się biorą skrajnie negatywne opinie o AR od ludzi co kupili złoma i ich zrujnował albo ( i to są te najlepsze) z postoju TAXI - nik tam nie miał AR ale wszyscy wiedzą jaka jest. I co oni z tym zużyciem oleju ?? mam już drugą alfę ( razem ponad 100 tyś km) i nigdy nie dolałem nawet 100 ml oleju ?? a jak sobie o nim przypomnę to sprawdze poziom może ze dwa razy na wymianę. A jak mnie ktoś pyta czemu jeżdżę Alfa to zawsze odpowiadam tak samo - bo mnie na to stać - temat sie urywa :) .