a faktycznie, pożeniłem dwie rzeczy :P chodziło mi własnie o ten wskaźnik temperaturowy, żeby był wysoki
Printable View
a faktycznie, pożeniłem dwie rzeczy :P chodziło mi własnie o ten wskaźnik temperaturowy, żeby był wysoki
4-5l na 10tys km to norma? raczej agonia
5tys ma rok to lpg zwrócila mi sie po 10k km czyli po 2 latach i teraz jade na +
zdecyduj ile tego leju bierze, 0,8 czy 4-5 na 10'000km
jaką masz instalację, że zwróciła Ci się po 10'000km? choć faktycznie, jak oleju nie zmieniasz i innych rzeczy pewnie też nie robisz, to jest to możliwe
dla Gtv 2.0 TS instrukcja podaje sprawdzanie poziomu oleju co 500km, czyli już w nowym mogło brać i będzie brało do końca zycia tego silnika
W mojej instrukcji do 147 było 400ml/1000km, czyli jak w pysk wychodzi 4 litry na 10 tysięcy.
hmm, faktycznie, kolega sobie policzył ile na 10 tyś weźmie i jest to norma, wymiana oleju w locie, w sumie tylko wymieniać filtr co jakiś czas i jeździć ;)
osobiście nie spotkałem się z takim poborem oleju, a miałem samochód z 88 roku i brał conajwyżej 0,2 na tysiąc
Moja się właśnie zamykała w okolicach 2 litrów na 10 tys.
kudlaty_bytom czytaj ze zrozumieniem.
Kolega dokładnie napisał, że 0,8/10 000km.
mi pali 0,8l na 10tys km
a jesli komus pali 5l na 10tys km to agonia! jest a nie silnik!!!
a sekwencja 2tys zl kosztowala i 100km przejezdzam w mniej niz 25pln a nie w 50pln czyli po 10k zwróciła mi sie czyli po 2 latkach