Witajcie u mnie sprawa rozwiązana. Wymieniłem bezpiecznik F39 który był niby dobry, ale jednak coś z nim nie tak. Teraz wszystko działa.
Pytanie tylko do Was czy F39 ma coś wspólnego z zasilaniem radia ?
Printable View
Witajcie u mnie sprawa rozwiązana. Wymieniłem bezpiecznik F39 który był niby dobry, ale jednak coś z nim nie tak. Teraz wszystko działa.
Pytanie tylko do Was czy F39 ma coś wspólnego z zasilaniem radia ?
wg instrukcji odpowiada za:
czyli raczej z radiem nie ma za duzo wspolnego, u mnie ktorys z tych elementow powoduje b.duzy pobor pradu na postoju :/Cytat:
klimatyzacja
skrzynia biegow salesspeed
nawigator
obwody + 30 <- cokolwiek to znaczy ?
czujniki objętościowe
gniazdko diagnostyczne ukladu EOBD
Przystosowanie do zamontowania telefonu komórkowego
centralka drzwi po stronie kierowcy
centralka w bagazniku
Witam, problem migającego licznika, braku wskazań temperatury, niedziałajacych szyb i otwierania klapy bagażnika rozwiązany. Po wymontowaniu centralki z drzwi kierowcy i przelutowaniu większości lutów na płytce jednej i drugiej problem już się nie pojawia! Elektryk stwierdził przed naprawą, że tak naprawdę nie wie co jej jest, ale jeżeli to sprawa braku kontaktu, zimnego luta itp. to on to po przez przelutowanie postara się wyeliminować.
patrzac na temat z radiem natknąłem sie na taka wypowiedz i skojarzyłem że gdzieś widziałem coś że miga licznik i postanowiłem spróbować pomóc:)
''Inne radia, owszem lepiej grają, ale wtedy odpada sterowanie z kierownicy (chyba że kupisz drogi adapter) no i odpada wyświetlanie RDS między zegarami.
Efektem ubocznym może okazać się miganie licznika jako skutek błędu sieci CAN.''
masz radio jakieś inne niż fabryczne??
---------- Post added at 21:09 ---------- Previous post was at 21:07 ----------
aha ostatniego posta nie doczytałem :) ale dla potomnych będzie:)
A akumulator masz ok:confused:
Ja też miałem takie miganie licznika i w 159 i 147.
Moja 159 ma akumulator od nowosci teraz to już blisko 5 lat..
A w 147 to nie mam pojecia gdyż somochód posiadam od jakiegos roku.
Gdzieś wyczytałem ze slaba bateria też może dać takie oznaki...
hmmm u mnie też to miganie się pojawiło tylko co..... nie mam sterowanie tylnymi szybami i nie mam tempomatu!!!! tylko nie mówcie mi że tempomat ma coś wspólnego z tylnymi szybami :) chociaz w alfie to możliwe :)
U mnie migał licznik jak było ponad -20 stopni na dworze. Jak po południu spadło do -15 to już nie migał. Widać mrozik robi swoje:cool:
no może to i mrozik bo właśnie się to zaczęło na mrozach
u mnie też czasem na mrozie pomiga
z tym że ja mam faktycznie nie org. radyjko
ale bez mrozu nie migał nigdy
moje działania - olej ( no to olewam ) :lol: