ja tylko dopowiem Ci, że te świeczki NGK są francuskie (zielony napis) i zazwyczaj prosto z pudełka nadają się do śmieci. Ja już ngk to z czarnymi napisami:)
Printable View
ja tylko dopowiem Ci, że te świeczki NGK są francuskie (zielony napis) i zazwyczaj prosto z pudełka nadają się do śmieci. Ja już ngk to z czarnymi napisami:)
Duże są Made in France, małe Made in Japan.
Sprawdzałem w katalogu NGK i numery małych się nie zgadzały.
Ciśnienie sprężenia, zrobione. Wyszło między 14,8 a 15,6 na poszczególnych cylindrach. Czyżby manometr do dupy?!
Po podpięciu pod FES'a okazało się że przebieg to nie 195 000 km tylko 300 000 km:)
300k km dla TS'a to dość sporo... Ciśnienie ok, bez znacznych różnic, zwłaszcza przy tym przebiegu.. :)
Zastanawiająco duże ciśnienie, może padnięte są pierścienie olejowe
Koledze w astrze g 1.8 pb+gaz wyszło po 17,8 rok 1998r. więc pewnie manometr do dupy. Sprzęt to Yato yt-7302 nowy.
No ale tak czy siak wskazuje w miarę równe pomiary, a gdyby było coś nie tak na w którymś cylindrze powinna być większa różnica.. Chyba, że wszędzie źle pokazuje... ;)
W TS'ie powinno być koło 11/12 o ile dobrze pamiętam, tak?
No właśnie nie wiem ile powinno być. W miare równe wartości dowodzą że jest równomiernie zużyty, bez żadnych anomali.
Po wlaniu oleju do pierwszego tłoka pokazał 0,5 więcej. na Reszcie tłoków nie sprawdzałem.