-
nie potrzebuje nikt czesci takich jak oslona na silnik ts, wtryski mam kolektrory ssacy i wydechowy, pokrywa zaworow, zbiornik wspomagania a w zamian za to chcialbym mechanizm kompletny opuszczenia szyby przod prawy tak w ramach zamiany.... mam troche gratow na zamianke a skumulowalo mi sie pare napraw, i musze wybierac po kolei co naprawic.... bylby ktos zainteresowany...?
-
Czy bede nudny jak powtorze zebys zalozyl nowy temat??? Naprawde zwiekszysz swoje szanse..........
-
temat postu to elektryczna szyba, wiec kolego nie zwracaj mi uwagi bo pisalem o zamianie na mechanizm z silniczkiem opuszczania szyby wiec wszystko na temat....
-
............ale to nie bazar............
I nie badz zgryzliwy bo ja nie jestem. Tylko dobrze Ci radze. Z poduszkami posluchales i zaraz byl odzew. To zle? :)
-
zakupilem juz caly mechanizm z silniczkiem.... opisze mi ktos dokladnie jak to zrobic? fotki milo widziane.... na przykladzie alfy 166 najlepiej, boczek sciagac umiem, a dalej nie wiem za co sie zabrac... szyba zamknieta zero reakcji na opuszczenie... odkrece 3 sruby na ruszcie i co dalej?szyba sie sama opusci? te 3 sruby to dam rade odkrecic na ruszcie i co dalej? co z szyba? wiem ze glupie pytania ale chcialbym jak najwiecej sie dowiedziec przy wymianie....najlepiej zeby opis byl szczegolowy, gdyz w 1 dzien musze to zrobic gdyz nie posiadam garazu i jak szyba mi sie opusci to juz musze do konca to zrobic, zeby mi nie obrabowali :p
-
Nie mam zdjęć ale szczerze to jak to rozkręcisz to szybko skumasz. Nie zapomnij wypiąć wtyczki z siłownika. Jak odkręcisz już te trzy śruby to mechanizm będzie Ci latał swobodnie trzymając się tylko szyby. Odkręcasz go od listwy trzymającej szybę od spodu i po temacie. Składa Ci się ten pantograf i wyciągasz go przez któryś otwór w drzwiach. Potem składasz na odwrót. Ja też to raz robiłem i na prawdę poszło szybko. To żadna filozofia.
-
jak odkrece te 3 sruby i szyba bedzie zamknieta to samoistnie pojdzie na dol...? a boczne zabezpieczenia od szyby tez odkrecam? to po odkreceniu 3 srub wiem ze bedzie luzno latal, sprawdzalem juz ale nie wiedzialem co dalej, to mam poszukac szyby i od dolu ja odkrecic od mechanizmu...? dobrze zrozumialem...? ile to bedzie srub..?
-
Tak, pamiętaj że szyba spadnie Ci na dół. Bocznych prowadnic nie ruszasz. Prowadnik szyby dolny trzyma się mechanizmu jak dobrze pamiętam na dwóch śrubach.
-
ok dobra mniej wiecej juz wiem
-
U mnie szyba źle sie opuszczała bo miałem zsuniętą z prowadnicy gumową uszczelkę, warto sprawdzić jak wyglądają one u kolegi.