a więc ? bo troszkę zeszliście z tematu , ta wygięta rurka o której wcześniej pisałem bo wpływ na moc/dynamike auta przy zaślepionym egr?
Printable View
a więc ? bo troszkę zeszliście z tematu , ta wygięta rurka o której wcześniej pisałem bo wpływ na moc/dynamike auta przy zaślepionym egr?
Jak wyciagne srodek z kata narazie to bedzie auto swirowalo?? Mam jedna sonde przed katalizatorem,bedzie ona przez to zle dzialac??
a niby dlaczego ma wiecej palic ,a moc ,no sa tacy ktorym sie poprawila ,do cho .... zacznij myslec, bardzo prosze:D
Jak nie ma katalizatora (rura albo wydłubany środek) to nie ma odpowiedniego spiętrzenia spalin i sonda nie osiąga właściwej temperatury pracy, więc nie ma prawa działać prawidłowo.
Pozdrawiam wszystkich poprawiaczy fabryki
Panowie, właśnie świeżo zanabyłem drogą kupna 2.4 jtd i też zauważyłem zamułe przy ok 2,5 tys obrotów. Dalej znowu idzie dobrze, marchewa się nie zapala. Na razie ja na wyjeździe a Alfinka w garażu, jak wrócę to mam zamiar trochę się za nią zabrać o ile czas pozwoli. Więc co myślicie na początek? Podpiąć pod kompa i sprawdzić czy to przepływka? Czyścić EGR? Szczerze to nie bardzo znam się na dieslach, wcześniej 4 lata walczyłem z TS 16v, mam nadzieję że z jtd nie będzie tyle pierdologii:)
Bez kabelka nie ma zabawy :-) najpierw sprawdz co tam komp pokaze pozniej bedziemy kombinowac :-)
Wysłane telepatycznie poprzez Asus Transformer Prime
jesli jest to taki przypadek jak u mnie to komp nie pokaze zadnych bledow,mi pi ostatniej wizycie u mechanika ustalo praktycznie,juz nie jest tak odczuwalne