a więc ? bo troszkę zeszliście z tematu , ta wygięta rurka o której wcześniej pisałem bo wpływ na moc/dynamike auta przy zaślepionym egr?
a więc ? bo troszkę zeszliście z tematu , ta wygięta rurka o której wcześniej pisałem bo wpływ na moc/dynamike auta przy zaślepionym egr?
Jak wyciagne srodek z kata narazie to bedzie auto swirowalo?? Mam jedna sonde przed katalizatorem,bedzie ona przez to zle dzialac??
a niby dlaczego ma wiecej palic ,a moc ,no sa tacy ktorym sie poprawila ,do cho .... zacznij myslec, bardzo prosze![]()
Jak nie ma katalizatora (rura albo wydłubany środek) to nie ma odpowiedniego spiętrzenia spalin i sonda nie osiąga właściwej temperatury pracy, więc nie ma prawa działać prawidłowo.
Pozdrawiam wszystkich poprawiaczy fabryki
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Panowie, właśnie świeżo zanabyłem drogą kupna 2.4 jtd i też zauważyłem zamułe przy ok 2,5 tys obrotów. Dalej znowu idzie dobrze, marchewa się nie zapala. Na razie ja na wyjeździe a Alfinka w garażu, jak wrócę to mam zamiar trochę się za nią zabrać o ile czas pozwoli. Więc co myślicie na początek? Podpiąć pod kompa i sprawdzić czy to przepływka? Czyścić EGR? Szczerze to nie bardzo znam się na dieslach, wcześniej 4 lata walczyłem z TS 16v, mam nadzieję że z jtd nie będzie tyle pierdologii![]()
-Skąd masz topór?
-Królowa elfów mi dała!
-Czad... a topór skąd masz?
Bez kabelka nie ma zabawy :-) najpierw sprawdz co tam komp pokaze pozniej bedziemy kombinowac :-)
Wysłane telepatycznie poprzez Asus Transformer Prime
jesli jest to taki przypadek jak u mnie to komp nie pokaze zadnych bledow,mi pi ostatniej wizycie u mechanika ustalo praktycznie,juz nie jest tak odczuwalne