dzisiaj będę miał regulator ciśnienia paliwa i pompę paliwa na podmiankę to przy okazji sprawdzę też te wtyczki
Printable View
dzisiaj będę miał regulator ciśnienia paliwa i pompę paliwa na podmiankę to przy okazji sprawdzę też te wtyczki
Witam mialem te same problemy bledy z cisnieniem P0190 P0191 wyskakiwaly mi tylko jak byl silnik nie rozgrzany teraz jeszcze doszedl blad P1320 regulator na pompe kupilem nowy juz dawno nic nie pomoglo wczoraj wstawilem AR na warsztat bedzie wymieniana pompa CR czujnik cisnienia na listwie wtryskowej i kompletny rozrzad jestem ciekawe czy bedzie ok
daj znać czy pomogło, ja w przyszłym tygodniu mam zamiar wstawić alfę do mechanika na wymianę pompy bo regulatory przerobiłem już 3szt i nic nie pomogło, ręce mi już opadają ale i tak uwielbiam moją alfę za to że nie daje mi spokoju i ciągle coś mogę przy niej robić:)
Witam samochód odebrany przyczyna bledu P1320 przeskoczony pasek o zabek z tym spokuj natomiast wymiana pompy i czujnika a także nowy legurator na pompie nic nie zmienil nadal z rana jak silnik jest zimny i depnie mu sie w podloge zgasnie i bledy P0190 i P0191 mechanik poraz 2 sprawdzal wtryski i sa super pompa w zbiorniku uklad paliwowy bez zazutu rozklada rece podejzenia jego ze cos z instalacja elektryczna ale w to watpi bo tylko przy zimnym silniku sie to dzieje wiec wieksza przyczyna moze byc soft w komputerze lup zle wgrana mapa bo moja AR jest po tuningu jestem zalamany juz wlozylem 1000zl i nic sie nie zmienilo nie wiem co mam dalej zrobic lato przezyje ale zimom to jest kiepsko moze ktos cos poradzi pozdro
<jupi> <jupi> <jupi> zwycięstwo :) Alfie pomogła wymiana filtra paliwa :) tyle problemów, napraw, wymian, a przyczyną gaśnięcia był zwykły filtr paliwa :)
Zycze ci zeby to bylo ja wymienilem tyle zeczy niepotrzebnie oczywiscie moge je teraz sprzedac jak ktos chce sa sprawne w 100% czujnik polozenia walu pompa CR czujnik na listwe wtryskowa prosze pisac na pw. Pozdro
na bank to było u mnie przyczyną mocno testowałem i ani razu nie zgasła :) a Ty wymieniałeś filtr ? niby prostota ale może w Twoim przypadku też pomoże :P
Witam co rok wymieniam
Koledzy a moze ktorys z Was mogly opisac dokladnie gdzie znajduje czujnik polozenia walu i jak go najlatwiej wymienic w 2.4JTD?
Ja od dluzszego czasu mam maly problem z uruchomieniem auta,szczegolnie jak dluzej postoi odpala dopiero za drugim razem!Podlaczylem kompa i pokazuje blad P1320,czujnik akurat kiedys kupilem i lezy w domu wiec jutro chce go wymienic-moze pomoze!
Pozdrawiam!
W 1,9 jest przy rozruszniku dojscie z kanalu