jeśli się uda na dzisiaj ściągnąć to jeszcze dzisiaj będzie śmigać :) szkoda że nie padł przy wymianie rozrządu to by było od razu wymienione :)
Printable View
jeśli się uda na dzisiaj ściągnąć to jeszcze dzisiaj będzie śmigać :) szkoda że nie padł przy wymianie rozrządu to by było od razu wymienione :)
trzebabylo z nim pogadac zeby padl jak wymieniales rozrzad:D
No tak właśnie by wypadało :D alternator wymieniony, problem rozwiązany :) ale na prawde ciekawa rzecz :) a już myślałem że to z winy diody :D
a inna sprawa jeszcze :) kurde kupiłem zarowki ledowe H1 z myślą o światełach dziennych :) przekaźnik 2 kierunkowy kosztuje całe 7 zł więc tanim kosztem można by zrobić dzienne światła. Pytanie tylko czy h1 led w przeciwmgłowych nie będzie wywoływał błędu na tablicy ??
Co do Can to głupie jest to troche. W podsufitke i tak włoże te ledy co mam bo naprawde spoko to wyglądało. A delikatne jarzenie się żarówki nie było uciążliwe więc jest na +. Najgorzej mnie wku***** że z tyłu te lampki mi nie świecą :/ Nie mam tej lampki na środku bo mam wersję z szyberdachem i te lampki sa po bokach. ale cholera dlaczego nie działają ? żarówki nowe o one dalej nic:/ czy steruje tym moduł komfortu czy drzwi od kierowcy ? ktoś wie coś ?
to co padlo w altku??Naprawiales czy nowy wrzuciles??
najpierw to trzeba sprawdzić podzespoły alternatora dopiero wtedy można stwierdzić czy alternator jest do wymiany. Koledze może skończyły się szczotki lub regulator napięcia (zresztą i tak całość do wymiany bo są ze sobą zintegrowane) i co wtedy ma alternator kupować? bez przesady
Rozpadł się w środku. szczotki to mówili że ciekawe jak to przez ten miesiąc użytkowania chodziło... :) Nowy kupiłem. niestety już po wakacjach i nie miałem innego wyjścia. Moje auto pokonuje dziennie 120 km na dojazdy do pracy więc nie mogę sobie pozwolić żeby stało aż się zrobi :)
nie musi stac.Kupujesz regulator w hurtowni moto za ok.40-50 zl.zakladasz na altka i altek na auto.Gora godzinka roboty dla wprawnego mechanika
Ale jak padły szczotki to i komutator mógł być padnięty. Wtedy jest dużo więcej roboty i w dniówce się nie wyrobi.
Ja wymieniałem i szczotki i komutator i regulator.