-
Panowie dodam od siebie:
- od zakupu nigdy nie piszczały mi klocki
- od zakupu nigdy nie miałem usmolonej felgi
Dlaczego?
- pierwsze klocki Nk brakes
- drugie klocki remsa - mam teraz, nie pylą, nie piszczą, wolno się zużywają i super hamują :-)
Polecam, cena w stosunku do jakości super!
-
Tak jak pisał marcin musisz ogarnąć prowadnice klocków. Musza w miare luźno po nich chodzić więc szczotka druciana i do roboty
a nawet pilniczek zeby usinąć nagar.
Dodatkowo może tłoczki są juz zużyte i trzeba zestaw naprawczy do nich??
przesmaruj tam wszystko i przestanie :) tylko nie smaruj aby klocków i tarczy :D
U mnie przeważnie zawsze piszczą jak są nowe i się "docierają" potem wszystko wraca do normy także luzik
-
OF. Jakie klocki polecacie , szykuje mi się wymiana na dniach i szukam informacji jaka marka sprawuje się. Układ seryjny silnik 2.4 JTD 136k
-
Ja niezmiennie polecam Ferodo DS Performance.
-
U siebie założyłem kilka dni temu ATE gładkie + Ferodo Premier. Nie piszczy, działa ok. Mocniej nie hamowałem bo się docierają jeszcze tak więc za dużo nie jestem w stanie powiedzieć w tym wypadku. Ale w dupowozie mam podobny zestaw od roku (różnica taka że w Alfie są gładkie, a tam mam PowerDisc). Tak samo - cisza przy hamowaniu, nie pyli, jest ok.
-
Odgrzeję kotleta.
Założyłem niedawno brembo i przy niskich prędkościach przy delikatnym wciskaniu hamulca piszczą. Widzę, że nie jestem sam. Znalazłem na forum coś o jakimś smarze na powierzchnie styku tarczy i klocka (pierwsze słysze). Ktoś pisał o jakichś blaszkach. U mnie ich nie ma.
Znalazł ktoś jakiś sposób na to?
Klocki i tarcze (używane) przed montażem przeleciałem papierem ściernym. Prowadnice przeczyszczone. Nie smarowałem smarem miedziowym, może to jest przyczyną?
Pogrzebałem na necie i znalazłem takie coś.
http://www.autoexpert.pl/technika-i-...zesc-II,1244,1
Chyba zastosuję ten smar na tylną scianke klocka. Marek pisał, że to jest najczęstrza przyczyna pisku.
-
Przyczyną piszczenia jest zawsze to samo :) drgania. A powstają gdy klocek ma za ciasno (smarowanie i czyszczenie prowadnic) oraz gdy nie ma okładziny między klockiem a tłoczkiem.
- - - Updated - - -
Aha i jeszcze jest zawsze taka możliwość że źle są dobrane klocki do tarczy.
-
Możliwe, że mają ciasno, bo zaczynają piszczeć jak hamulce są troche rozgrzane. Na zimnych nic nie słychać. Co do doboru kloców to mam dwa komplety. Jedne kupiłem z tarczami a drugie z zaciskami. Będę kombinował.
-
Mi też to doskwiera ale nie mam czasu :)
-
Czy klocki ktore kupiles maja w polowie wyfrezowany rowek? Tak jakby dzielacy klocek na pol? Jesli nie - zrob go sobie sam, szerokosc 1.5-2mm, idealnie brzeszczotem ci wyjdzie. Piszczenie zniknie. Oczywiscie przy zalozeniu, ze masz sprawny uklad, czyli nie blokuje, nie zaciera sie, nie masz przekoszonego zacisku.