Spalanie stukowe nie na jalowych obrotach:)
- - - Updated - - -
Spalanie stukowe nie na jalowych obrotach:) A panowie z filmu prawdopodobnie uruchamiali po zerwaniu paska rozrzadu(wymieniajac pasek bez wymiany zaworow):rolleyes:
Printable View
Spalanie stukowe nie na jalowych obrotach:)
- - - Updated - - -
Spalanie stukowe nie na jalowych obrotach:) A panowie z filmu prawdopodobnie uruchamiali po zerwaniu paska rozrzadu(wymieniajac pasek bez wymiany zaworow):rolleyes:
Poszedłem nagrać... ale auto już nie odpala :/ No to już kompletnie się dobiłem.
Nie - po prostu złamałem w niej łebek i wkręcić muszę inną.
Auto z początku odpalało normalnie. Teraz albo w ogóle, albo z pedałem gazu w podłodze i nie przekroczy 700 obr, strzela w wydech itd... Mnie się to w głowie nie mieści już. Jutro od nowa rozbieram pokrywę...albo obie nawet.
Przeskoczyl na rozrzadzie:(
na moje oko też przeskoczył. Coś musiało dostać się w pasek...
Jesli nie ta srubka to w zasadzie nie mialo co sie tam dostac bo obudowy rozrzadu nie rozbiera. Czujnik zegarowy i blokady prawde powiedza ;] no chyba ze po pasku cos bedzie widac... tak czy inaczej kolektor out i kontrola, a podpiales cewki w odpowiedniej kolejnosci ;>?
Cuda....cuda:)
Jaki rozrząd dajcie spokój. Jakie błędy pokazuje ?
Nie wiem czy rozrząd by przeskoczył gdy auto stoi.... To chyba nierealne, bo mówię- wjechałem i było wszystko okej. Zmieniłem i buba.
Co do błędów - były p300 i p301, ale nie pojawiły się po skasowaniu. Teraz jedynie p100 ( przepływka - a to ciekawe, bo wymiennie z p110 ) i stale od zawsze p1314. Innych nie ma.
V6 i 3.1 chyba jest błąd złej synchronizacji rozrządu.
Ja cały czas liczę, że to zawór się zawiesił któryś od jakiegoś kawałeczka gumy, który niepostrzeżenie wpadł. Rozrząd mi nie pasuje, bo nie grzebałem koło paska- owszem... wykręcałem tam śrubę, o której była mowa, ale zrobiłem to nie dotykając paska.
Co do cewek- ich się nie da chyba w V6 pomylić, bo są b. dobrze opisane. Odepnę jutro cały przód i spróbuję odpalić na 3 garach może faktycznie- zobaczymy...