a jaki jest sposób na wieszający się wtrysk, konieczna jest jego wymiana??
Printable View
a jaki jest sposób na wieszający się wtrysk, konieczna jest jego wymiana??
tak,tak samo jak brak paliwa nie spowoduje zapalenia tej kontrolki.innych plynow,zarowek,powietrza w ogumieniu rownierz.Cytat:
Napisał 75andrew155
Z debilami nie piszesz i nie o to pytam , sprawdziłeś czy zdejmując jeden kabel ze świecy zapali się kontrolka wtryskuCytat:
Napisał lesio146
sory.bez nerwow.napisalem ze uszkodzenie przewodu eksploatacyjne(przebicie itp)przebicie swiecy czy tez wypalenie jej elektrody nie spowoduje zapalenia kontrolki.uklad diagnostyczny nie jest w stanie tego wykryc,gdyz wszystkie parametry ma w normie.czyli prad do uzwojenia pierwotnego cewki.uzwojenie wtorne nie jest pod kontrola,bo nie moze.przerabialem przebicie cewki.PS kabla ze swiecy nie nalezy jak wiesz zdejmowac podczas pracy silnika.cewka toszke kosztuje..Cytat:
Napisał 75andrew155
Czasami mam podobny objaw.... ale tylko wtedy gdy jade trybem EMERYT-MODE(bieg czwarty - 2000obr). Zapali się wówczas kontrolka.
Jeżeli wrzucę silnik na wyższe obroty kontrolka zgaśnie.
Tak jak jechać z nadmierną predkością bo jak wiesz blacharz trochę kosztuje a jednak się tak jeżdzi :wink: . Cewka odrazu się nie spali tak jak nieodrazu się rozbijesz . Ja miałem przebicia na kablach WN w boxerku i czasem zapalała się kontrolka wtrysku po wymianie Kabli kontrolka przestała się zapalać , może to przypadek :|?:Cytat:
Napisał lesio146
Skoro jesteśmy już przy wtryskiwaczach - jaki byście zaproponowali środek?
:D dobre.co do cewki to spalenie jej tak szybko nie grozi zgadzam sie...ale przebicie tak.nie wiem czy w twoim przypadku byl to przypadek czy moze tak ma byc.u mnie najpierw przebijal przewod.wymiernilem.potem cewka i kontrolka nie zqapalala sie.rozmawialem o tym z fachowcem ktory naprawia AR(jest b.dobry)i tyle mi powiedzal co napisalem.Cytat:
Napisał 75andrew155
eh .uszkodzenie cewki, kabli ,swiecy powoduje wypadanie zaplonow co przy nowszych samochodach / jak usterka sie powtarza/ powoduje zapalenie sie czeku.w starszych ecu czek niekoniecznie sie zapali ale informacja o wypadajacych zaplonach moze sie zapisac w bledach tymczasowych.
Moze sprawdz czujnik polozenia wału.Osatnio założyłem inny w ramach eksperymenu i kontrolka tez mi sie zapalała jak dodawałem gazu, przy czym silnik lekko przerywał. Na jej zapalanie ma wpływ wiele czynników i nie chodzi tu o same wtryski.