-
Jeśli chodzi K-Sport to tuż przed zamówieniem mojego FK zadzwoniłem do dystrybutora K-Sporta i spytałem o to zdanie z opisu gwintu: "- regulacja kątów nachylenia koła poprzez aluminiowe górne mocowania kolumny McPhersona"
To powiedział że odbywa się to za pomocą dodatkowo dokupowanych camber plate'ów.. ale cambery plate są dostępne tylko do większości popularnych japończyków i BMW itp.. do Alf żadna firma nie ma dostępnych camber plate'ow.. Mało tego camber plate i aluminiowe mocowanie kolumny tyczy się tylko i wyłącznie przedniej osi.. na tylnej osi mocowanie jest na jedną śrubę więc NIE MA MOWY o żadnych aluminiowych mocowaniach ani robieniu fasolek chyba że w mocowaniu w karoserii zrobisz sobie tą fasolkę.. Więc wybacz omen ale dalej twierdzę że na tylnej osi nie ma szans mieć żadnej regulacji kątów podobnie na przedniej osi.. Można co najwyżej wypchnąć delikatnie na zewnątrz dół koła regulując geometrię na dolnych wahaczach.. ale jeśli mowa o obcieraniu to to nic nie zmieni na plus.. więc nie da się regulować kątów..
foto K-sporta do 147..
http://img225.imageshack.us/img225/3441/obraz011nj.jpg
..i nie ma żadnej regulacji kątów..
-
Gopcio zrób foty swojego auta i wrzuć tu będzie łatwiej cokolwiek powiedzieć, ja na privie zrozumiałem że Tobie gdzieś koło obciera przez negatywy, które są nieodłącznym efektem obniżania.
Szczerze mówiąc dziwie się jak może Tobie obcierać nakrętka od regulacji gwinta o zwrotnicę...
W ogóle jesteś pewny że masz gwint dedykowany pod 147?