koledzy ma ktoś może na sprzedał regulację tempomatu (pająka)
Printable View
koledzy ma ktoś może na sprzedał regulację tempomatu (pająka)
niestety próba podpięcia tempomatu powiodła się fiaskiem
Udało mi się dostać wtyczkę do kompa z której wymontowałem piny i podpiąłem wszystko do kompa wg schematu z eLerna.
Testy zrobiłem podczas jazdy ale samochód nie reagował na włączenie (przełącznik w pozycji ON, prędkość powyżej 50km/h, próby włączenia RECALL oraz SET PLUS).
Nie mam wyprowadzonej sygnalizacji na deskę rozdzielczą więc nie wiem czy w ogóle komp widział próby włączenia. Miałem zamiar podłączyć pod pin 44 wtyczka C diody sygnalizacyjnej zamiast sygnału idącego do zegarów ale nie wiem czy sygnał sterowany jest masą czy plusem więc nie chciałem zrobić zwarcia.
Oczywiście manetka prześwietlona miernikiem więc też jest ok.
Co jeszcze może być przyczyną nie uruchamiania się tempomatu?
Zastanawia mnie czy brak sygnału z hamulca może mieć znaczenie (w wersji z tempo jest 2 stykowy a ja wyprowadzony mam tylko jeden) . Teoretycznie hamulec jest tylko sygnałem wyłączającym i jest sterowany stykiem N.O. więc nie powinien powodować braku załączenia.
Czytałem że w niektórych przypadkach powodem niedziałania jest nieodbijający czujnik położenia sprzęgła ale ostatnio jak bawiłem się FESem pokazywał prawidłowo.
Jak odzyskam lapka to spróbuje ponownie z włączonym FESem bo podobno można odczytać stan załączenia tempo.
A może jeszcze jakieś czynności powinienem wykonać wcześniej?
Aby tempomat zatrybił to musi być sygnał i ze sprzęgła i z hamulca. Znaczy się jego brak. Ponieważ dotknięcie zarówno sprzęgła jak i hamulca wyłącza tempomat.
To jest oczywiste że do wyłączenia jest potrzebny ale do załączenia nie powinien bo jest to styk normalnie rozwarty czyli bez różnicy czy nie ma czujnika czy nie jest pobudzony. Chyba że na schemacie jest błąd i jest to styk normalnie zwarty?
Tego jaki styk to nie powiem. Ale uszkodzony czujnik, czyli "nie kontaktujący" nie pozwoli Ci załączyć tempomatu. Szwankował mi ten czujnik więc wiem. Nie działający nie pozwoli Ci załączyć.
jak bede miał czas jutro to podepnę sie z miernikiem pod czujnik hamulca i zobaczę czy styk jest zwarty czy rozwarty. ewentualnie roszyje sygnał i zamontuje przekaźnik posredniczący
Ale masz ten czujnik do wersji z tempomatem? Jest inny z tego co wiem.
kolego @kozi podanie rocznika auta w profilu ułatwiłoby analizę schematów. A do błędów w Elearn'ie musisz się przyzwyczaić. Jaki powinieneś mieć czujnik z jakimi stykami możesz sobie sprawdzić na poniższej stronie otwierając katalog i wybierając dokładnie swoje dane auta:
http://www.facet.it/db_comp/catalogo/catalogo.asp
A ja mam pytanie bo też interesuje mnie podpięcie tempomatu .
Mam skrzynie automatyczna i czy jest szansa że u mnie też jest taka wtyczka czy trzeba jednak rzeźbić ???
AR 2.4 jtd 2000r. faktycznie nie przewidziałem że może być styk przełączny. pozostaje mi wymiana czujnika albo tak jak wczesniej napisałem zastosować jakis styk przełaczny